Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: «Δώρο» 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται

Δημοσιεύτηκε

στις

διαγγελμα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα μέτρα για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών και τα προνόμια των εμβολιασμένων ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για “διευκολύνσεις”, καθώς δεν θέλει να περιοριστούν οι ελευθερίες όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Από την άλλη, θα μπορούν να προβούν σε διάφορες δραστηριότητες πιο εύκολα όσοι θα έχουν κάνει το εμβόλιο.

Αποδεικτικό του πλήρους εμβολιασμού θα αποτελεί το ψηφιακό πιστοποιητικό με τον κωδικό QR. Ωστόσο στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι και οι ίδιες οι επιχειρήσεις διασκέδασης κλπ θα θελήσουν να επιβάλλουν περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ακόμη lockdown.

Ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τους νέους να εμβολιαστούν, ανακοίνωσε ότι προσφέρει προπληρωμένη κάρτα αξίας 150 ευρώ για όσους κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Συγκεκριμένα, η προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ θα ισχύει για 940.000 νέους ηλικίας 18- 25 ετών που θα κάνουν έστω και μία δόση του εμβολίου μέσα στο 2021.

 

Η κάρτα αυτή θα ενεργοποιείται την επομένη της πρώτης δόσης εμβολιασμού τους και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους και εκδηλώσεις πολιτισμού, αλλά και για τουρισμό.

“Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους και την επιμονή τους”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στην παρουσίαση μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Δείτε βίντεο από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού:

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ