Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνες για το υψηλόβαθμο στέλεχος – Τι απαντά ο πατήρ Αντώνιος

Δημοσιεύτηκε

στις

κιβωτος του κοσμου πατερ αντωνιος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» την ώρα που οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δικαιοσύνης είναι σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, όμως, ο πατήρ Αντώνιος περνά στην αντεπίθεση, παραδεχόμενος όμως ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες.

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ξυλοδαρμοί, βρισιές και φωνές σε παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο στην «Κιβωτό του Κόσμου» είναι μόνο μερικές από τις καταγγελίες που εξετάζονται τη στιγμή που η ΜΚΟ έχει μπει στο «μάτι του κυκλώνα», με τις χορηγίες αρκετών να κόβονται μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η πρώτη καταγγελία για την «Κιβωτό του Κόσμου» έγινε από ένα 19χρονο σήμερα αγόρι που υποστήριξε ότι «υψηλά ιστάμενο πρόσωπο» της ΜΚΟ τον παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο νεαρός περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στις Αρχές τα όσα φέρεται να έζησε και «φωτογραφίζει» πρόσωπο υπεράνω υποψίας, το οποίο τον υποχρέωνε σε ασελγείς πράξεις με τη φράση «με έχεις ανάγκη…».

Σύμφωνα με την καταγγελία, το υψηλόβαθμο πρόσωπο της ΜΚΟ τον έπαιρνε μαζί του σε διάφορα ταξίδια που έκανε στην Ελλάδα και τον υποχρέωνε να πηγαίνει στον ιδιωτικό του χώρο (σ.σ. διαμέρισμα που νοικιαζόταν από τη δομή για να μένει προσωρινά) προκειμένου να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά.

Η κατάθεση του 19χρονου

Ο 19χρονος περιέγραψε ενώπιον των Αρχών πως έμενε μαζί με τον αδερφό και τη μητέρα του σε δομή της «Κιβωτού», όταν τον πλησίασε ο κατηγορούμενος. «Αποφάσισα να μιλήσω γιατί δεν άντεξα άλλο, εκτός από την ασέλγεια, τον υποτιμητικό και προσβλητικό του τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε πως ο άνδρας που τον πλησίασε όταν ήταν 16 ετών και ασελγούσε εις βάρος του τον απειλούσε, «με είχε υποχείριό του». «Με απειλούσε και μου έλεγε “με έχεις ανάγκη και δεν πρόκειται να πεις ποτέ τίποτα. Αν δεν ήμουν εγώ εσύ η μάνα και αδερφός σου δεν θα είχατε σπίτι”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με απομόνωνε σε δικό του χώρο» και ασελγούσε, ισχυρίζεται ο 19χρονος και κατήγγειλε πως «μετά μου έλεγε να καθαρίσω τις τουαλέτες». «Ασελγούσε εις βάρος μου και μου ζητούσε να του κάνω τα ίδια» κατέθεσε ο νεαρός.

Ο τότε 16χρονος και τώρα 19χρονος υποστηρίζει πως αποφάσισε να μιλήσει, καθώς δεν άντεχε άλλο την προσβλητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου.

Την έρευνα για την υπόθεση πρόκειται να αναλάβει η Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκινά έρευνα για τη διαρροή στοιχείων της υπόθεσης στον Τύπο.

Ακολουθεί η κατάθεση του 19χρονου για την Κιβωτό του Κόσμου, όπως δημοσιεύθηκε στην εκπομπή «Πρωινό»:

«Από τα έξι μου χρόνια φιλοξενούμαι κατά διαστήματα σε διάφορες δομές της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Κιβωτός του Κόσμου”, μαζί με τη μητέρα μου, η οποία παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τον μεγαλύτερο αδερφό μου. Τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον γνώρισα στην Γ’ Γυμνασίου. Κάποια στιγμή μου πρότεινε να φύγω από την Αθήνα και θα με βοηθούσε να βρω δουλειά και να φτιάξω το μέλλον μου. Παράλληλα θα βοηθούσε τη μητέρα του.

 

 

Δέχτηκα και πήγα σε δομή της Οργάνωσης στον Βόλο και στη συνέχεια στην Καλαμάτα. Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2020 ο καταγγελλόμενος έφυγε από την Αθήνα, όπου ζούσε μόνιμα και ήρθε και έμεινε για ενάμιση μήνα στην Καλαμάτα. Σε μια εκδρομή που έγινε πριν τα Χριστούγεννα του 2020, κατάλαβα ότι αυτά που μου έκανε ήταν ασελγείς πράξεις και σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος μου.

Το πρόσωπο αυτό μου συμπεριφερόταν με υποτιμητικό και εξευτελιστικό τρόπο, με υποχρέωσε να σταματήσω το σχολείο και να εργάζομαι, με εκβίαζε να μην μιλήσω ώστε να με έχει πάντα κοντά του. Με απειλούσε πως θα έκοβε το επίδομα της ανήμπορης μητέρας μου και θα έχανε τη δουλειά του ο μεγαλύτερος αδερφός μου. Όταν αντιδρούσα και δεν δεχόμουν τις εντολές του, με έστελνε να κάνω δουλειές και πράγματα υποτιμητικά. Όσο περνούσαν οι μήνες, έβρισκε ολοένα και περισσότερο χρόνο να περνάει μαζί μου. Έμενα στο δωμάτιό του, μου επέβαλε να μένω αξύριστος και ακούρευτος. Με υποχρέωνε να του βάζω και να του βγάζω τα παπούτσια και τις κάλτσες, να τον υπηρετώ.

Μου έδινε χρήματα, μου αγόρασε παπούτσια 180 ευρώ και ακριβό τηλέφωνο 800 ευρώ. Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου με αφορμή ένα περιστατικό που έγινε στη δομή του Βόλου με την κλοπή κάποιων χρημάτων, βρήκα τη δύναμη και το θάρρος να φύγω από τη δομή και να αποκαλύψω τα όσα θλιβερά βίωνα στη μητέρα μου.

Δεν μιλούσα τόσο καιρό γιατί φοβόμουν μήπως πάρουν το διαμέρισμα που μένει η μητέρα μου και μείνει στον δρόμο. Εχει παρενοχλήσει και άλλα παιδιά, δεν ήμουν ο πρώτος. Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι παιδόφιλος».

Τρεις οι δικογραφίες για την Κιβωτό του Κόσμου

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως πρόκειται για μία ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση, ενώ αναμένονται να γίνουν και άλλες καταγγελίες.

Οπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ήδη έχουν σχηματιστεί τρεις δικογραφίες για τις δομές του Κολωνού, του Βόλου και της Χίου, ενώ από το 2020 έως το 2022 είχαν διενεργηθεί έρευνες από τον Συνήγορο του Πολίτη.

Οι πηγές του Υπουργείου αναφέρθηκαν επίσης στον πατέρα Αντώνιος σχολιάζοντας πως ένα άτομο που έχει παρασημοφορηθεί από την προεδρία της Δημοκρατίας με τον χρυσό σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα και έχει δεχτεί δεκάδες δωρεές από πολίτες, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε όσα συμβαίνουν στις δομές του.

Χρήστος Σταϊκούρας: «Παίρνουμε πίσω τις ενισχύσεις στην Κιβωτό»
Οσο οι έρευνες συνεχίζονται ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA, ανέφερε: «Είναι σοκαριστικές οι καταγγελίες, οφείλουμε άμεσα να τις διερευνήσουμε. Με δική μου απόφαση το υπουργείο παίρνει πίσω τις ενισχύσεις που δόθηκαν στην “Κιβωτό του Κόσμου” μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Προφανώς και θέλουμε να ενισχύσουμε τα παιδιά αλλά πρέπει να ξέρουμε πού πηγαίνουν αυτοί οι πόροι».

Πατέρας Αντώνιος: Τι απαντά στις καταγγελίες

Εμφανώς επηρεασμένος από τις αποκαλύψεις του τελευταίου 24ωρου εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πατέρας Αντώνιος. Ο επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου, μαζί με τη σύζυγό του και πρόεδρο της ΜΚΟ Σταματία Λεβέντη, μίλησαν για τις καταγγελίες σε βάρος του οργανισμού, αναφέροντας πως όλα είναι ψέματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα λόγια της πρεσβυτέρας, η οποία ήταν ακόμα πιο οργισμένη από τον πατέρα Αντώνιο.

«Αισθάνομαι λύπη και αγανάκτηση. Να μην βρεθεί άνθρωπος σε αυτή τη θέση, να μεγαλώνει παιδιά, να δίνει τη ζωή του ολόκληρη και στο τέλος να απολογείται για την αγάπη που δίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που μπορείτε να δείτε στο βίντεο στο κανάλι μας στο youtube, ο πατέρας Αντώνιος.

Πρεσβυτέρα: Μας εκδικούνται κάποια παιδιά

Η πρεσβυτέρα, μιλώντας στην ΕΡΤ, πιστεύει πως υπάρχουν συμφέροντα πίσω από τις καταγγελίες και ότι τα παιδιά που μίλησαν στις Αρχές μπορεί να είναι υποκινούμενα. Βάλλεται ένας ολόκληρος Οργανισμός. Έχουμε δουλέψει 25 χρόνια με παιδιά και έχουμε δεχθεί ελέγχους από παντού», είπε. Εκτίμησε δε ότι κάποια παιδιά εκδικούνται λόγω του ότι δεν τους επετράπη η παραβατική συμπεριφορά στην Κιβωτό του Κόσμου.

«Αν η αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας “πληρώνεται” με καταγγελίες, δεν το καταλαβαίνω. Πώς μπορούμε να απολογηθούμε για κάτι που δεν έχει αποδειχθεί;», ρώτησε η πρεσβυτέρα και σημείωσε ότι όλη αυτή η ιστορία τούς έχει προκαλέσει μεγάλο κακό.

 

Πηγή: newsbomb.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ