«Η κατάχρηση εξουσίας, η βία, είτε πρόκειται για τον χώρο εργασίας, είτε για την εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι ανεκτή» τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη συζαήτηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο..

Ο πρωθυπουργός σημείωσε σχετικά: «Πριν 65 χρόνια, ψήφισαν για πρώτη φορά γυναίκες στη χώρα μας. Η χώρα έχει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο και τον τελευταίο μήνα έσπασε ένα πέπλο σιωπής, με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο πλαίσιο του #MeToo. Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας κατά γυναικών και όχι μόνο.

Ήρθε η ώρα τώρα εμείς με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε αναμεσα στο κράτος δικαίου και στην κοινωνία δικαίου. Είστε γυναίκα, μάνα, επιφανής νομικός, έχετε ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων. Την πιο απεχθή εκδοχή αυτού του φαινομένου. Έχουμε δυνατότητες για το νομικό μας οπλοστάσιο, αλλά είναι πιο ευρύ και πιο σύνθετο από αυτό. Ζήτημα που πρέπει να μας βρει ενωμένους, όχι για κομματική αντιπαράθεση, στον δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Η δικαιοσύνη να τιμωρήσει, όπου αρμόζει, περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Δεν σας κρύβω τη μεγάλη ανησυχία και θλίψη μου για όσα ακούγονται και συμβαίνουν στον καλλιτεχνικό πρόβλημα, οξύ πρόβλημα που προύπήρχε. Η κατάχρηση εξουσίας, η βία, είτε πρόκειται για τον χώρο εργασίας, είτε για την εκπαίδευση δεν μπορεί να είναι ανεκτή.

Σε συνάντηση με τη Σοφία Μπεκατώρου την έκανα για να σταλεί το μήνυμα προς όλους ότι η πολιτεία τους ενθαρρύνει να μιλήσουν χωρίς φόβο. Σιωπές ετών λύνονται. Να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να αποκαταστήσουμε το κύρος προσώπων και θεσμών, όπου χρειάζεται, αλλά να γίνουν εγγυήσεις οι πρόνοιες του κράτους δικαίου που αφορούν όλους τους εμπλεκομένους».