Βρειτε μας στα Social Media

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελεύθερος αφέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μέχρι το Εφετείο

Δημοσιεύτηκε

στις

Λιγνάδης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
90 Shares

Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο Δημήτρης Λιγνάδης αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με πλειοψηφία 4-3 (μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος).

Ντροπή σας, ξεφτίλες φώναξαν παρευρισκόμενοι μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Το δικαστήριο όρισε ομόφωνα περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές και εγγύηση 30.000 ευρω (έως 29/7).

Καταδικάστηκε για δύο βιασμούς χωρίς ελαφρυντικά

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σε δώδεκα χρόνια κάθειρξης για δύο βιασμούς, καταδικάστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης. «Όχι» σε αναστολή λέει ο εισαγγελέας τονίζοντας πως «αν αφεθεί ελεύθερος μπορεί να διαπράξει παρόμοια αδικήματα».

Αν και ο εισαγγελέας πρότεινε αρχικά ποινή κάθειρξης για κάθε βιασμό για τον οποίο καταδικάστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, το δικαστήριο επιδίκασε 10 χρόνια για τον έναν και 5 για τον άλλο, με την τελική κατά συγχώνευση ποινή να φτάνει τα 12 χρόνια και για τους δύο.

Το δικαστήριο αρνήθηκε να αναγνωρίσει οποιοδήποτε ελαφρυντικό στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.

Να σημειωθεί ότι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο ποινής είναι τα 15 έτη, ενώ η μικρότερη προβλεπόμενη ποινή είναι της 5ετους φυλάκισης. Η πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη ζήτησε αναστολή ενόψει της έφεσης, με τον εισαγγελέα να προτείνει την απόρριψή της καθώς έκρινε πως ο Δημήτρης Λιγνάδης «Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πιθανό να διαπράξει παρόμοια αδικήματα γενετήσιας ελευθερίας κατά ανηλίκων δεδομένου ότι δεν έχει παραδεχθεί τα αδικήματά του».

Λιγνάδης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap