Κρήτη: Απατεώνας ζητούσε οικονομική βοήθεια με πλαστό έγγραφο

Shares

Στα γραφεία του πρώην δήμου Επισκοπής άκουσε, πριν από 10 ημέρες, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Επισκοπής, Μηνάς Καραπιπεράκης, έναν άνδρα που ζητούσε οικονομική βοήθεια για το παιδί του που είχε υποβληθεί σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, παραθέτοντας μάλιστα λεπτομερή στοιχεία.

Η φωτοτυπία ενός εγγράφου υπογεγραμμένου από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης που αδειοδοτούσε τον άνδρα να διεξαγάγει έρανο, έβαλε σε υποψίες τον κ.Καραπιπεράκη, που όντας αστυνομικός στο επάγγελμα, πήγε το μυαλό του στο «πονηρό».

Ένα απλό τηλεφώνημα στο Ωνάσειο αποκάλυψε πως ούτε τα ονόματα των γιατρών που είχε αναφέρει υπήρχαν στο νοσοκομείο, ούτε η ιστορία που ο άνδρας είχε επικαλεστεί, ευσταθούσε.

Ακολούθησε τηλεφώνημα στην Αρχιεπισκοπή, που διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για έναν απατεώνα και μάλιστα ζήτησε μεσολάβηση για να συλληφθεί.

Ο κ.Καραπιπεράκης κάλεσε τον άνδρα στο τηλέφωνο, συστήνοντάς του να σταματήσει, εισπράττοντας όμως την άρνηση του άνδρα που επέμενε πως όσα έλεγε ευσταθούν.

Χθες, σε καφέ της Επισκοπής γράφτηκε το τελευταίο (;) επεισόδιο αυτής της απάτης, με τον άνδρα να κάνει ξανά την εμφάνισή του, ζητώντας βοήθεια από τον κόσμο. Ο Μηνάς Καραπιπεράκης που βρισκόταν στην καφετέρια, του απέσπασε το έγγραφο με τη βία, ακολούθησε μια μικρο-συμπλοκή και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία.

«Ήταν ένας νομιμοποιημένος απατεώνας, καθώς κάποια στιγμή του είχε δοθεί ένα έγγραφο από την Αρχιεπισκοπή και κατόπιν εκείνος παραποίησε τις ημερομηνίες» – είπε στην ΕΡΤ ο κ.Καραπιπεράκης, σημειώνοντας πως με τον τρόπο αυτό έβγαζε ένα αξιομνημόνευτο μεροκάματο, ακόμη και … περιοδεύοντας στην Κρήτη. Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει μια άλλη διαδικασία ελέγχου πριν εκδοθούν τέτοια έγγραφα από επίσημους φορείς όπως η Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης ανυποψίαστοι πολίτες.

Πηγή: cretalive

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *