Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Αχλάδια γεμιστά με μυζήθρα
Ένα υγιεινό και πεντανόστιμο γλυκάκι!
Υλικά για 4 άτομα
- 4 αχλάδια μέτρια
- 1 φιάλη κρασί
- 300 γρμ. ζάχαρη
- 4 φύλλα δάφνης
- 6 κόκκους γαρύφαλλο
- λίγη κανέλα σκόνη και 2 κλωναράκια κανέλας
Για τη γέμιση
- 300 γρμ. μυζήθρα γλυκιά
- 1 αυγό
- 100 γρμ. μέλι
- φυστίκια κάσιους
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, δημιουργώντας μια κοιλότητα.
Σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε στο κρασί έως να μαλακώσουν αρκετά. Αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σε όσο κρασί απέμεινε απ’ το βρασμό προσθέτουμε άλλη τόση ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τα δύο κλαδιά κανέλλας, τη δάφνη και τα βράζουμε, έως να γίνουν σιρόπι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε θρυμματισμένη τη μυζήθρα με το μέλι και το αυγό και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε τα αχλάδια με το μίγμα της μυζήθρας.
Τα βάζουμε στο φούρνο έως να γκρατιναριστεί η μυζήθρα.
Τοποθετούμε στο πιάτο δύο γεμισμένα κομμάτια αχλάδι, περιχύνουμε με το σιρόπι, το γαρνίρουμε με λίγη κανέλα και με τα χοντροκομμένα κάσιους.
-
XANIA2 ημέρες πριν
Δροσουλίτες: Ένας μύθος που ζωντανεύει στην Κρήτη κάθε χρόνο τέτοια εποχή
-
ΚΡΉΤΗ12 ώρες πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Στον Θεό… οι τιμές των ακινήτων στο Ρέθυμνο
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Τρομακτικό: Αυτή είναι η ποιότητα νερού στο Ρέθυμνο