Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση vikos

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κρητική πατατοσαλάτα να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πατατοσαλάτα είναι η καλύτερη λύση για εσένα που θες να φτιάξει κάτι εύκολα και γρήγορα και αυτή εδώ η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για να τη δοκιμάσεις σε χρόνο ντε τε! Θέλεις 15’ για την προετοιμασία και άλλα 25’ για το ψήσιμο 🙂

ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)

2 μικρές πατάτες, κατά προτίμηση νέας εσοδείας και βιολογικές

1-2 φρέσκα αβγά

1 μέτρια ντομάτα, σε οκτώ κομμάτια

½ αγγουράκι, κατά προτίμηση βιολογικό, σε ροδέλες

½ πιπεριά για σαλάτα, σε λωρίδες

½ μέτριο κρεμμύδι, κατά προτίμηση νέας εσοδείας, σε ροδέλες

10 ελιές

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1-2 κ.σ. ξίδι

Αλάτι

Προαιρετικά, κάππαρη, γλιστρίδα ή μαϊντανό, ρίγανη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες, και τις βάζουμε ακαθάριστες σε κατσαρόλα με νερό που να τις καλύπτει. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζουν μέχρι να μαλακώσουν. Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθός τους. Βράζουμε και τα αβγά ώστε να γίνουν σφιχτά. Οταν έλθει η ώρα του φαγητού (σε εμένα αρέσει να είναι ακόμη ζεστές και οι πατάτες και τα αβγά), βγάζουμε τη φλούδα από τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη στα 8, το αγγουράκι σε ροδέλες, την πιπεριά σε λωρίδες, και το κρεμμύδι σε φετούλες ή σε ροδέλες. Προσθέτουμε τις ελιές, τα αβγά κομμένα στα 8, και ό,τι μας αρέσει από τα προαιρετικά υλικά. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι. Ανακατεύει ο καθένας τη δική του σαλάτα, μέχρι όποιο σημείο του αρέσει – σε άλλους αρέσει το μερικό λιώσιμο της πατάτας με το αβγό, το λαδόξιδο και το ζουμί της ντομάτας έως ότου δώσουν μια κρεμώδη σάλτσα, και σε άλλους αρέσει να είναι ευδιάκριτα τα υλικά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Επιδέχεται παραλλαγές κατά βούληση! Η επιτυχία της έγκειται στην ποιότητα των πρώτων υλών. Χρησιμοποιήστε υπαίθριες ντομάτες, αγγουράκια Κνωσού ή έστω τύπου Κνωσού, δηλαδή μικρά και μυρωδάτα. Βάλτε πιπεριές για σαλάτα λεπτές και τραγανές και κρεμμύδια μεγάλα αλλά όχι ακόμη ξερά. Και φυσικά καλής ποιότητας ελαιόλαδο, φρουτώδες και εύγεστο, με χαμηλή οξύτητα!
  • Αν δεν θέλετε να βράσετε τις πατάτες με το φλούδι, καθαρίστε τες και βράστε τες ολόκληρες.
  • Το πιάτο μπορεί να έχει τον ρόλο σαλάτας. Αλλωστε σαλάτα το λέμε… Επίσης «στέκει» άνετα σε δίαιτα μειωμένων θερμίδων, αν ελαττώσουμε το λάδι και βάλουμε μία μόνο μικρή πατατούλα στο πιάτο μας!

Πηγή: vimakritis

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ