Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ανεβατά μυζηθροπιτάκια από τα χέρια μιας 93χρονης Ρεθυμνιώτισσας!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανεβατά μυζηθροπιτάκια
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis
603 Shares

Σήμερα θα πάμε στο χωριό Κοξαρέ Ρεθύμνου να συναντήσουμε την κυρία Στέλλα Νινιδάκη!

Μία γυναίκα που έχουν δει πολλά τα μάτια της , μία γυναίκα που γεννήθηκε πριν 93 ολόκληρα χρόνια και έχει ζήσει όλα αυτά που εμείς διαβάζουμε στα βιβλία, πολέμους, αρρώστιες, χαρές, λύπες.

Μία μάνα, γιαγιά και φίλη πολλών, μία σύντροφος γλυκιά και μία εξαιρετική μαγείρισσα. Το μαγικό είναι ότι ζει μόνη της, έχει το αμπέλι της, το μποστάνι της,τις κότες της και τα τακτοποιεί όλα η ίδια! Άξια γυναίκα . Όταν την ρώτησα πιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της μου είπε « έδωσα και πήρα πολύ αγάπη στη ζωή μου παιδί μου».

Την συνάντησα στον κήπο της να ταΐζει τις κότες της, κάτσαμε πολύ ώρα μαζί, κουβεντιάσαμε σαν δύο συνομίλικες, αυτό μου έκανε εντύπωση, πόσο γυναίκα το σήμερα είναι. Όταν την ρώτησα τι θα μου φτιάξει , μου είπε ότι επειδή πιάσαμε την κουβέντα και πέρασε η ώρα θα μου φτιάξει κάτι απίστευτα εύκολο, που το φτιάχνει και για τα εγγόνια της. Ανεβατά μυζηθροπιτάκια και μέλι ή με κανελοζάχαρη!

Όση ώρα ετοιμάζαμε την συνταγή , μου είπε ότι ο άντρας της την έκλεψε παρά τη θέληση της.. πόσο σοφότερος μπορείς να νιώσει ένας άνθρωπος που συναναστρέφεται και κάνει παρέα με μεγαλύτερους.

Αρκετά είπαμε όμως σας δίνω τη συνταγή!

2 ποτήρια αλεύρι

1 ποτήρι νερό χλιαρό

1 σφηνάκι ρακί

1 σφηνάκι λάδι

Αλάτι

2 φακελάκια μαγιά ξερή

1 κ.γ. ζάχαρ

1 κιλό Φρέσκια μυζήθρα

½ ματσάκι δυόσμο

Μέλι

Ζάχαρη

Κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός το αλεύρι.

Διαλύουμε την μαγιά και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε αλεύρι.

Θέλουμε να πάρουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος.

Είναι πολύ σημαντικό να φουσκώσει σωστά γιατί από αυτό εξαρτάται πόσο αφράτα θα γίνουν.

Σε ένα μπολ σπάμε με ένα πιρούνι το φρέσκια μυζήθρα και ψιλοκόβουμε τον δυόσμο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε ένα φύλλο και κόβουμε με κουπ στρογγυλά γεμίζουμε με το μείγμα της μυζήθρας.

Κλείνουμε με τα δάχτυλα πλάθοντας ένα τέλειο μπαλάκι στο μέγεθος ενός καρυδιού.

Τα αραδιάζουμε σε μία ξύλινη αλευρωμένη επιφάνεια και περιμένουμε να ξαναφουσκώσουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

ΌΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ και μικρό βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Βάζουμε μέσα τα ανεβατά μας και χαμηλώνουμε έτσι ώστε να ψηθούν σωστά. Γυρνάμε με ένα πιρούνι για να πάρουν από παντού χρώμα.

Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

 

Το σερβίρισμα

Σε μία πιατέλα κάνουμε ένα βουναλάκι βάζουμε μέλι , σουσάμι κανέλα ή όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά τα βουτάμε σε κανελοζάχαρη.

Πηγή: evaparakentaki

Ανεβατά μυζηθροπιτάκια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap