Χαλκιδική

Χαλκιδική: Σάλος από την… νταβατζιλίδικη απόφαση να «ιδιωτικοποιήσουν» πασίγνωστη παραλία! | ΦΩΤΟ

Shares

Η παρακάτω -ανεπιβεβαίωτη- καταγγελία, η οποία αναφέρεται στην “ιδιωτικοποίηση” παραλίας στις Καβουρότρυπες, και κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο στα social media.

Δείτε αυτούσια την καταγγελία:

 

“ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΙ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ…. SAY WHAT?!  (άφορα την πρώτη μικρή πριν την ακτή Πορτοκάλι)  Στα π@π@ρι@ του το λιμενικό και η τοπική αστυνομία. Διαβάστε.  Ζήσαμε την απολυτή βλακεία, εκμετάλλευση και αδιαφορία των άρχων, αστυνομίας και λιμενικού στους οποίους φυσικά ο “ιδιοκτήτης” της παράλιας μιλούσε στον ενικό όποτε δε του κάηκε καρφί. Όχι μόνο δε του κάηκε καρφί αλλά είχε το θράσος να μας απειλήσει ότι θα φωνάξει αστυνομία για να μας απομακρύνει και πως θα μας κάνει μήνυση. Έκτος από τις ομπρέλες, έχει βάλει και πλαστικές καρέκλες (πτυσσόμενες) και τραπέζια για να πιάσει και την υπόλοιπη (ελάχιστη όπως βλέπετε παραλία) ώστε να χρεώνει τους ανυποψίαστους τουρίστες. Να σημειώσω πως πολλοί κατεβαίνοντας και βλέποντας την παράνομη αυτή ταμπέλα, έκαναν μεταβολή και έφυγαν.

Η ιστορία έχει ως εξής: 

Αφού βρήκαμε 1 τετραγωνικό να βάλουμε την ομπρελά μας, μετακινήσαμε λίγο τις πλαστικές καρέκλες και την δική μας ομπρέλα, ώστε να μπορέσει να κάτσει και μια οικογένεια από το Βελιγράδι με τα 3 της παιδιά, εφ’ όσον δεν υπήρχε χώρος. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο “ιδιοκτήτης” της παράλιας, ήρθε βάζοντας τις καρέκλες πάλι στο σημείο, λέγοντας “no this is not allowed this is a private beach”. Εξηγώντας στους τουρίστες πως αυτό δεν υφίσταται και πως λέει π@π@ριες ο εν λόγω κύριος, ξέσπασε και άρχισε να μας απειλεί με μηνύσεις κλπ. Μάλιστα, όταν νωρίτερα, πριν κατεβούμε, τους είπαμε πως η ταμπέλα είναι παραπλανητική για τους τουρίστες, μας απάντησε η “κυρία ιδιοκτήτη” -εσύ κατέβα, τι σε νοιάζει, οι τουρίστες ας καταλαβαίνουν ότι θέλουν-.

 

 

Για την παραπάνω μ@λ@κία ενημερώσαμε και ένα ζευγάρι από την Ιταλία οι οποίοι μαζί με άλλους κάτσανε στα βράχια όπως θα δείτε στις φώτο.

Ο “ιδιοκτήτης” με “άδεια απλής εκμετάλλευσης” δηλώνει πως πλήρωσε για τετραγωνικά και πως έχει κάθε δικαίωμα να κάνει αυτά τα αίσχη, προσποιήθηκε πως παίρνει το λιμενικό και την αστυνομία για να μας κάνει μήνυση επειδή “του διώχνουμε τους πελάτες” ενώ γνωρίζοντας πως μπορεί να μας κλάσει τα @@, πήρα το λιμενικό και την αστυνομία, οι οποίοι τελικά μας τα μασούσαν και επίσης δυστυχώς του κλ@σ@νε τα @@ γιατί καθώς ήταν δίπλα μας, μιλούσε και στους 2 στον ενικό στο τηλέφωνο απ’ ότι ακούσαμε, δεν έγινε επίσης τίποτε και για τον καταπατητή κύριο, ο οποίος ντροπιάζει τον τουρισμό στη χωρά και ξεφτιλίζει μια από τις ομορφότερες μικρές παράλιες της Χαλκιδικής με την καταπάτηση την εκμετάλλευση και την κακεντρέχεια του.

Το ζευγάρι από την Ιταλία και η οικογένεια από το Βελιγράδι μας ευχαρίστησαν που τους βοηθήσαμε και μάλιστα μας ρωτήσανε αν είμαστε δικηγόροι, δυστυχώς δεν είμαστε. Να σημειώσω εδώ πως το ζευγάρι από την Ιταλία έψαχνε να σκαρφαλώσει τα βράχια για να πάει σε διπλανό κολπίσκο νομίζοντας πως απαγορεύεται να κάτσουν σε αυτή αν δε κάτσουν στις ομπρέλες, μέχρι που τους ενημερώσαμε ότι μπορούν χωρίς πρόβλημα.

Μας εκφράσανε την απογοήτευση τους για την συμπεριφορά και για το πόσο περίεργο τους φάνηκε μια φαινομενικά δημόσια παραλία να χαίρει τέτοιας εκμετάλλευσης από ιδιώτη, σε σημείο που να μπορεί να μη τους επιτρέψει να κάτσουν άμα θέλει, πράγμα που δεν υφίσταται, αλλά δε το ξέρουν.

Δείτε την ταμπέλα, και την ξεφτίλα στη φώτο με τις πετσέτες πάνω στα βράχια και καμαρώστε την αδιαφορία των οργάνων τάξης της χωράς τα οποία στηρίζουν την ανομία ακόμη και όταν τους την αναφέρεις. Εμετός και αηδία. Καμιά ελπίδα”.

 

 

Δείτε τι αναφέρεται στη Διαύγεια

Μετά την άνωθεν καταγγελία που κυκλοφόρησε στα social media για την ιδιωτικοποίηση παραλίας στις Καβουρότρυπες, έφτασε στην Parallaxi απόφαση που δημοσιοποιήθηκε στη Διαύγεια, όπου φαίνεται πως είχε δοθεί άδεια για την συγκεκριμένη παραλία.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για “σύμβαση παραχώρησης δικαιώματος απλή χρήσης κοινόχρηστης έκτασης αιγιαλού – παραλίας”. Όπως αναφέρει η απόφαση, παραχωρείται στον Συμβαλλόμενο, με αντάλλαγμα, ΚΑΤΟΠΙΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ, το δικαίωμα απλής χρήσης τμήματος του αιγιαλού ή/και κοινόχρηστης παραλίας, έκτασης συνολικού εμβαδού 60 τ.μ. Θέση ΧΑΛΚ84-Καβουρότρυπες με σκοπό την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών, που βρίσκεται στην παραλία “Καβουρότρυπες” του Δήμου Σιθωνίας. Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται ετήσια. Αρχίζει από την υπογραφή της παρούσας (19/6/2019) και λήγει την 31/12/2019, οπότε ο Συμβαλλόμενος ή δικαιούχος της παραχώρησης υποχρεούται να εγκαταλείψει την έκταση που του παραχωρήθηκε, αποδίδοντάς την στην αρχική της κατάσταση. Το αντάλλαγμα της παραχώρησης ορίζεται στο ποσό των 786,00 € (Επτακοσίων ογδόντα έξι ευρώ). Από το συνολικό αντάλλαγμα της παραχώρησης, το 50% (ήτοι ποσό ίσο με 393,00€) πλέον χαρτοσήμου και Ο.Γ.Α., καταβάλλεται εφάπαξ υπέρ του Δημοσίου.

Παρόλα αυτά, από τους όρους που αναφέρονται στην απόφαση, φαίνεται πως ο δικαιούχος έχει παραβεί τον όρο που απαγορεύει την τοποθέτηση ειδών από πλαστικό, έχοντας τοποθετήσει πλαστικές καρέκλες και τραπέζια, ενώ προσφέρει υπηρεσίες μπαρ με την διάθεση αναψυκτικών (όπως φαίνεται από την πινακίδα στις εικόνες της αρχικής καταγγελίας, όπου αναφέρεται πως προσφέρονται αναψυκτικά, καφές και μπύρες).

Πηγή: parallaximag

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *