Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Να γιατί θα σώσει τον κόσμο το χρησιμοποιημένο χαρτί τουαλέτας

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστήμονες από την Ολλανδία έχουν βρει αποδείξεις ότι μπορούμε ως ανθρωπότητα να πάμε ένα βήμα παρακάτω την ανακύκλωση: και να παράγουμε ηλεκτρικό ρεύμα από τα χαρτιά της τουαλέτας που έχουμε χρησιμοποιήσει!

Πώς όμως θα γίνει αυτό;

Οι χημικοί και οι περιβαλλοντικοί επιστήμονες των πανεπιστημίων του ‘Αμστερνταμ και της Ουτρέχτης προτείνουν μια διαδικασία δύο σταδίων, ενώ αναφέρουν ότι, το κόστος του ρεύματος ανά κιλοβατώρα θα είναι συγκρίσιμο με αυτό των φωτοβολταϊκών.

Σε πιο ειδικές αναλύσεις, και για πειστούν και οι πλέον άπιστοι, να πούμε ότι οι επιστήμονες δεν κάνουν κάτι παράλογο, αφού όπως τονίζουν τα χαρτιά τουαλέτας αποτελούν πλούσια πηγή άνθρακα, καθώς περιέχουν 70% έως 80% κυτταρίνη. Η λέξη κλειδί λοιπόν είναι ο «άνθρακας» -το ίδιο υλικό δηλαδή που σε μορφή λιγνίτη καίγεται στην Πτολεμαΐδα για να τροφοδοτείται με ρεύμα η Ελλάδα.

Αν προσθέσετε ότι ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί 15 κιλά χαρτί υγείας, μέσο όρο, πρόκειται για μία πρώτη ύλη, που μπορεί να βοηθήσει στο ενεργειακό πρόβλημα του κόσμου.

Ποιοι ενδιαφέρονται για το θαυματουργό χαρτί τουαλέτας;

Η ερευνητική ομάδα προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση στην Ευρώπη, αλλά βρίσκει πόρτες κλειστές. Ενδιαφέρον έδειξε όμως η Κίνα που έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Εθνών στον Καναδά, αν όλα τα ανθρώπινα οργανικά απόβλητα που πέφτουν στις λεκάνες κάθε χρόνο, μετατρέπονταν σε βιοαέριο, θα μπορούσε να  δημιουργηθεί ηλεκτρισμός για πάνω από 138 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap