Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Πατέρας παρακαλάει να μην του κόψουν το ρεύμα επειδή κάνει μάθημα το παιδί του

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις


Ένα κοινωνικό θέμα που “καίει”, αναδεικνύει με μια παραστατική ανάρτησή του, ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης, που έχει ως αντικείμενο αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.
Το θέμα αφορά το γεγονός οτι εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και καραντίνας, δίδονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους.
Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη:
“Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!”.
Το θετικό είναι οτι τελικά έγινε κατορθωτό με τη συνδρομή συνανθρώπων να συγκεντρωθεί το αναγκαίο ποσό και να αποφευχθεί – για την ώρα – η αποκοπή του ρεύματος.

Στη βουλή έφτασε το περιστατικό

Σχολιάζοντας στη Βουλή ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος την άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διασφάλιση της πρόσβασης όλων των πολιτών σε βασικά αγαθά εν μέσω lockdown και πανδημίας, αναφέρθηκε με έμφαση στο συγκλονιστικό περιστατικό από τη Ροδόπη όπου πατέρας – με οφειλή σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφόρηση 280 € – παρακάλαγε ιδιωτικό υπάλληλο να του κόψει το ρεύμα μία ώρα αργότερα γιατί εκείνη την ώρα το παιδί του έκανε τηλεκπαίδευση:
«Μας έκανε ακόμη ιδιαίτερη εντύπωση η άρνησή σας να δεχτείτε την τροπολογία που καταθέσαμε προχθές, στη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για διασφαλιστεί η πρόσβαση στο ρεύμα για τους συμπολίτες μας και να μην πραγματοποιούνται αποκοπές εν μέσω πανδημίας, ειδικά σε ευάλωτες οικογένειες. Καταθέτω στα πρακτικά και παρακαλώ για την απάντηση του Υπουργού, δύο δημοσιεύματα που αφορούν την ίδια περίπτωση, όπου γονιός παρακαλεί τον εργαζόμενο του ΔΕΔΔΗΕ να μη του κόψει το ρεύμα και ζητάει παράταση μίας ώρας ώστε το παιδί του να ολοκληρώσει το μάθημα Μαθηματικών. Με αυτά τα ζητήματα πρέπει να ασχοληθείτε κύριε Χατζηδάκη και όχι με το πώς θα τακτοποιήσετε τα συμφέροντα των τραπεζών».
Στην υπόλοιπη τοποθέτησή του ο κ. Φάμελλος στηλίτευσε την επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετεί εν μέσω πανδημίας, και καυτηρίασε την απόφαση του κυρίου Χατζηδάκη να φέρει ως τροπολογίες, ρυθμίσεις για άσχετα με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου θέματα – χωροταξικά και πολεοδομικά – “για να αποφύγει τη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς”, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά:
“Να ασχοληθείτε με τις ανάγκες της Υγείας και όχι με την τακτοποίηση κολλητών. Ενώ η κοινωνία βιώνει μία πολύ δύσκολη κατάσταση, και ενώ θα προτιμούσαμε να βρισκόμασταν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, και όπου αλλού δίνεται η μάχη για τη ζωή, με σκοπό να εντοπίσουμε προβλήματα και να βρούμε λύσεις, ήρθαμε στη Βουλή για ένα νομοσχέδιο που δεν έχει κανέναν επείγοντα χαρακτήρα, δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με την πανδημία, αλλά τακτοποιεί συμφέροντα κολλητών και των τραπεζών. Ως εκ τούτου, οφείλω να καταθέσω στο Προεδρείο, στη Διάσκεψη των Προέδρων και στην Κυβέρνηση, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διαφωνεί πλήρως με την τακτική της κυβέρνησης να «εκμεταλλεύεται» την πανδημία για να νομοθετεί για άσχετα με την πανδημία θέματα και να μένουν πίσω ζητήματα που η κοινωνία μας έχει ανάγκη. Επί της διαδικασίας λοιπόν η άποψή μας είναι ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί. Δεν επιτρέπεται, κύριε Χατζηδάκη, να υποτιμάτε την αγωνία και την ανησυχία της κοινωνίας και να περνάτε ρυθμίσεις τάχατες για την εκτός σχεδίου δόμηση, με ευνοϊκές όμως ρυθμίσεις για τις τράπεζες και το Ελληνικό. Αυτό πάει πολύ, κύριε Χατζηδάκη, ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής δεοντολογίας και έχει να κάνει με την ανθρωπιά. Εμείς δε θέλουμε να σάς αφήσουμε να νομοθετήσετε μόνοι σας. Μας οδηγείτε σε μια τέτοια διαδικασία. Έχετε πρόθεση να φέρετε τροπολογίες που αφορούν το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού για τις ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ), που εσείς δημιουργήσατε, παρότι σας προειδοποιήσαμε σχεδόν όλα τα κόμματα της Βουλής; Έχετε πρόθεση να φέρετε τις τροπολογίες αυτές την τελευταία μέρα, της τελευταίας συνεδρίασης, για να αποφύγετε τους φορείς και την ενημέρωση της κοινωνίας; Επειδή το ίδιο κάνατε στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο 4685 που το φέρατε για ψήφιση στη Βουλή, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, με περιορισμένη συμμετοχή βουλευτών, κάτι που καταγγείλαμε τότε. Επειδή το ίδιο κάνατε με το νόμο για τα πλαστικά μιας χρήσης που φέρατε τροπολογίες για την ιδιωτικοποίηση βασικών στοιχείων δημόσιας περιουσίας. Το ξεκαθαρίζουμε ότι αν προτίθεστε να φέρετε τροπολογίες για τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ που χρεωκοπήσατε, εκ των υστέρων και μετά τους φορείς, να μας το πείτε από τώρα για να αποχωρήσουμε. Δεν μπορείτε να προσβάλλετε έτσι την κοινοβουλευτική διαδικασία”.
Ο Σ.Φάμελλος κατάθεσε πρόταση: “Όσο διαρκεί η πανδημία, η Βουλή να ασχολείται – εφόσον είναι περιορισμένη η συμμετοχή, οι συνάδελφοι δεν μπορούν να είναι εδώ, με σοβαρά προβλήματα στο webex, να ασχολούμαστε μόνο με ζητήματα της πανδημίας. Δηλαδή θέματα δημόσιας υγείας, κοινωνικής κρίσης, επιδομάτων. Για αυτά που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αλλά δεν μπορεί, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κύριε Χατζηδάκη να  περνάτε νομοσχέδια που τακτοποιούν μόνο τις τράπεζες εις βάρος των πολιτών, της ιδιοκτησίας, των μηχανικών και να ξεπουλάτε ταυτόχρονα δημόσια περιουσία”.

Πηγή: inkomotini.news


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ