Βρειτε μας στα Social Media
 

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Δείτε την παράξενη εκκλησία που είναι φτιαγμένη από χιλιάδες όστρακα | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μυστηριώδης ανακάλυψη του ανεξήγητου υπόγειου ναού κατασκευασμένου εξολοκλήρου από όστρακα έγινε το 1835 όταν ένας εργάτης έσκαβε σε ένα χωράφι έξω στην παραθαλάσσια πόλη Margate, κοντά στο Κέντ της Αγγλίας. Ξαφνικά το φτυάρι του χώθηκε βαθιά μέσα στο χώμα και  εξαφανίστηκε μέσα στο έδαφος. Τότε ανακαλύφτηκε κι αυτή η περίεργη εκκλησία.

Ένας Δανός πλοίαρχος, ονόματι  James Newlove, που έτυχε να βρίσκεται στην περιοχή, έσπευσε σε βοήθεια, μόλις πληροφορήθηκε το παράδοξο περιστατικό. Μάλιστα, ο νεαρός γιος του προσφέρθηκε να κατέβει στην τρύπα δεμένος με ένα σχοινί και με ένα κερί στο χέρι.

Και έτσι και έγινε! Μόλις το αγόρι κατέβηκε, ε αντίκρυσε ένα εκπληκτικό θέαμα κάτω από την επιφάνεια της γης. Τα τοιχώματα του δαιδαλώδους χώρου είχαν χτιστεί με όστρακα σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Όταν ξαναβγήκε στην επιφάνεια, έσπευσε να περιγράψει αυτό που είδε, αλλά η ιστορία του έμοιαζε  το λιγότερο αλλόκοτη, καθώς είπε ότι ανακάλυψε  ένα ναό στολισμένο με εκατομμύρια όστρακα.

Έτσι αποφάσισαν να μεγαλώσουν την τρύπα, ώστε να κατέβουν στον υπόγειο χώρο ενήλικοι άνδρες. Πράγματι κάτω από το έδαφος υπήρχε ένα υπόγειο πέρασμα που οδηγούσε σε με μια αίθουσα στολισμένη με εκατομμύρια όστρακα.

Δείτε την μυστηριώδη εκκλησία

  

Ένας δάσκαλος της περιοχής έσπευσε να αγοράσει όλη την έκταση, πριν προλάβει  να καταλάβει την αξία του οικοπέδου του.

Το 1837, δύο μόλις χρόνια μετά την ανακάλυψή του, το σπήλαιο άνοιξε την είσοδό του για το κοινό, που έπσευσε να ικανοποιήσει την περιέργειά του…

Οι τοίχοι, η οροφή, το πάτωμα, καλύπτονται από όστρακα. Το πώς βρέθηκαν εκεί παραμένει ένα μυστήριο.

Τα σενάρια πολλά με κοινό σημείο σύγκλισης όλων ότι επρόκειτο για ένα μυστηριώδη ναό….

Ορισμένοι υποστήριξαν ότι ήταν ρωμαϊκός ναός. Άλλοι, πάλι μίλησαν για ναό που χρησιμοποιήθηκε για τελετουργίες στο μεσαίωνα. Κάποιοι έκαναν λογο ακόμα και για  προϊστορικό αστρονομικό ημερολόγιο.

Ωστόσο, όσες θεωρίες κι αν έπεσαν στο τραπέζι, καμία δεν κατάφερε να επιβεβαιωθεί, με το αίνιγμα να γίνεται στο πέρασμα των χρόνων όλο και μεγαλύερο.

Μάλιστα, σε φωτογραφία της δεκαετίας του 1930, έλαβαν χώρα μεταφυσικές τελετές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια ορισμένων να επικοινωνήσουν με τα πνεύματα των κατασκευαστών και να διελευκάνουν το μυστήριο. Τα πνεύματα όμως, δεν τους έκαναν το χατίρι και … έμειναν ερμητικά κλεισμένα στα όστρακα, κρατώντας επτασφράγιστο το μυστικό τους!

Πηγή: dogma.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap