Ρέθυμνο: Ένα φανταστικό χορευτικό «ταξίδι» σε ολόκληρη την Ελλάδα! | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Πλήθος κόσμου με αγάπη για την παράδοση, παρακολούθησε ένα φανταστικό χορευτικό «ταξίδι» σε έθιμα από την Ελλάδα!

Οι συμμετέχοντες του τμήματος Παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρωμένου με πολύ μεράκι, προετοίμασαν 17 διαφορετικούς χορούς από διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Είναι το δεύτερο χορευτικό ταξίδι στην Ελλάδα και στις αγαπημένες πατρίδες, όπως εξήγησε η Κατερίνα Μιχελιουδάκη, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρωμένου με την ίδια να αναφέρει ότι: «Η ομάδα χορού του συλλόγου δημιουργήθηκε το 2017 και η συμμετοχή φτάνει τα 35 άτομα. Αυτό οφείλεται στο μεράκι των ανθρώπων του πολιτιστικού, να μάθουν όλες τις παραδόσεις και τα έθιμα από την Ελλάδα».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρωμένου ιδρύθηκε το 1981, ωστόσο τα τελευταία 5 χρόνια ξεκίνησαν κάποιες νέες δραστηριότητες όπως ο χορός, η χορωδία και η ομάδα θεάτρου που έχουν αρκετή απήχηση. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου, Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρωμένου, που έχει βρεθεί χώρος για να υλοποιούνται όλες αυτές οι δράσεις, είναι ότι ευχαριστούν ανθρώπους και από τις γύρω περιοχές ή χωριά, ακόμη και μέσα από το Ρέθυμνο.

Ο στόχος του συλλόγου ήταν να ξεκινήσουν κάποιες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στην περιοχή, αφού για κάποιους ήταν δύσκολο έως και αδύνατο να συμμετέχουν σε ομάδες εντός της πόλης, λόγω της απόστασης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου: «Προσπαθούμε να παράγουμε πολιτισμό, οι άνθρωποι σκέφτονται την μεταφορά μέχρι την πόλη για να ενταχθούν σε μια ομάδα, έτσι και εμείς δίνουμε χώρο για δράσεις που να μπορούν οι χωριανοί να μαζευτούν, να περάσουν καλά και αν έρθει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, να το παρουσιάσουμε, άλλωστε όλες οι ομάδες ξεκίνησαν δειλά και χρόνο με το χρόνο δυνάμωναν όλο και περισσότερο. Τώρα πια είμαστε αναγνωρίσιμοι στο Ρέθυμνο και με τη θεατρική ομάδα, αλλά και με την ομάδα της χορωδίας που μάλιστα έχει επίσημα καλέσματα συμμετοχής σε εκδηλώσεις του δήμου, όπως τα Θυρανοίξια».

Σύμφωνα με την Γερακίνα Μαμούχα, γυμνάστρια και υπεύθυνη του τμήματος χορού του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυρωμένου, ο χορός είναι ένας τρόπος γυμναστικής που ταυτόχρονα είναι διασκέδαση και έτσι γίνεται πιο προσιτός για τους ανθρώπους.

Τα μέλη της χορευτικής ομάδας αποτελούνται από ενήλικες και μάλιστα άνω των 30, έτσι από ό,τι φαίνεται οι άνθρωποι αυτοί έχουν βρει διέξοδο για να ασχολούνται με το χορό γιατί τους αρέσει και ταυτόχρονα είναι ένας πολύ καλός τρόπος εξάσκησης για τον οργανισμό τους.

Στην εκδήλωση, εκτός από τα μαθήματα που δέχτηκε η ομάδα χορού για να παρουσιάσει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα, υπήρξε και ομαδική προσπάθεια για την κατασκευή των σκηνικών, ακόμα και σκετσάκια για να παρουσιαστούν οι παραδόσεις της κάθε περιοχής.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

 

Shares

1 comment

  1. Pingback: Νύφη τρελαίνεται με αυτό που βλέπει στην αίθουσα της δεξίωσης! | ΒΙΝΤΕΟDaynight.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *