παρκάρισμα

Ρέθυμνο: Η καταπληκτική απάντηση του οδηγού με το παράνομο παρκάρισμα που έγινε viral

Shares

Δεν έχουν περάσει παρά ελάχιστα μόλις εικοσιτετράωρα από την ημέρα που το Daynight.gr δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο «Το παρκάρισμα της ντροπής στο Ρέθυμνο που έγινε viral», στην οποία δεσπόζει μια φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η κυρία Ελένη Τζέτζου.

Σε αυτήν απεικονίζεται ένα ζευγάρι τουριστών που απολαμβάνει την βόλτα του στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, μέχρι που συναντά μπροστά του στο πεζοδρόμιο ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που τους κλείνει τη διάβαση.

 

 

Δεδομένου ότι ο άντρας της φωτογραφίας είναι άτομο με κινητικά προβλήματα, το εν λόγω στιγμιότυπο προκάλεσε θυμό και προβληματισμό σχετικά με την έλλειψη παιδείας που μας χαρακτηρίζει γύρω από θέματα που αφορούν στο σεβασμό των ΑμΕΑ.

Το άρθρο έκανε, λοιπόν, το γύρο του διαδικτύου και από ό,τι φαίνεται δεν πέρασε απαρατήρητο από τον «αρνητικό» πρωταγωνιστή της υπόθεσης, τον οδηγό δηλαδή του παράνομα παρκαρισμένου αυτοκινήτου. Και κάπως έτσι, ο ίδιος ο κύριος Γιώργος Βεριδάκης, φρόντισε να στείλει επιστολή στο Daynight.gr μέσα από την οποία αναγνωρίζει το λάθος του και ζητάει συγγνώμη. Ούτε απειλές, ούτε αφορισμοί, ούτε παλικαρισμοί του στυλ «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, μρε;»

Σε ότι αφορά τη συντακτική ομάδα του site τουλάχιστον, η ιπποτική αυτή κίνηση, η γεμάτη ευγένεια μεταμέλειά του, μάς έφερε ένα χαμόγελο στα χείλη όπως επίσης και την ελπίδα για μια καλύτερη τοπική (και όχι μόνο) κοινωνία.

 

Η επιστολή που μας έστειλε ο κύριος Βεριδάκης:

«Δυστυχώς, όταν είσαι επαγγελματίας στο Ρέθυμνο και το εμπόρευμα σου είναι βαρύ (στην περίπτωση μου πυροσβεστήρες), δεν μπορείς αλλιώς, παρά η φορτοεκφόρτωση να γίνει κοντά στην έδρα της επιχείρησης του πελάτη σου.

Αυτό και δεδομένου του μπάχαλου που επικρατεί στην πόλη μας όσον αφορά στους δρόμους και στα σημεία στάθμευσης, σε αναγκάζει, πάρα τη θέληση σου,  να παρκάρεις παράνομα το επαγγελματικό σου όχημα για να κάνεις τη δουλειά σου. Αυτό έχει ως συνέπεια να ενοχλείς την κυκλοφορία, τους συμπολίτες σου και τους επισκέπτες της πόλης.

Έτσι και εγώ, παρκάροντας το όχημα μου πάνω στο πεζοδρόμιο όπως δείχνει η φωτογραφία για να φορτοεκφορτώσω πυροσβεστήρες από το ενετικό λιμάνι, όντως δημιούργησα πρόβλημα παρά τη θέληση μου στη διέλευση των συμπολιτών μου και των επισκεπτών της πόλης.

Ζητώ συγνώμη και θα κάνω ότι είναι δυνατόν να μην ξανασυμβεί.»

Με εκτίμηση,
Γιώργος Εμμ. Βεριδάκης
Πτυχ. Μηχανολόγος & Πολιτικός Μηχανικός

Shares

1 comment

  1. Pingback: Κρήτη: «Γάιδαρος» παρκάρει σε ράμπα ΑμΕΑ για να πιει το καφεδάκι του στο ενετικό λιμάνι | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *