απάτες

Ο «Ρεθεμνιώτης» δεν παραμυθιάζεται από τις τηλεφωνικές απάτες  

Shares

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω εδώ και καιρό αγαπητοί μου συμπολίτες για τις τηλεφωνικές απάτες που έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και στο νησί μας. 

Και ήταν πριν από λίγους μήνες στη… μόδα η απάτη να παίρνουν γονείς και να τους λένε ότι τράκαρε το παιδί τους και να ζητάνε λεφτά, με τη δικαιολογία ότι μπορούν να καλύψουν την ευθύνη που έχει και τέτοια. 

Και μέσα στον πανικό τους οι γονείς τα έδιναν. Ακόμα και από το μπαλκόνι τα πετούσαν.

Γράφει «Ο Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Τι να κάνουν και αυτοί μέσα στο άγχος και στο φόβο τους; Ο πανικός τους κυρίευε. Τώρα γίνονται άλλες απάτες και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικά. 

Έχω λάβει και εγώ emails που με καλούν να πληρώσω άμεσα τιμολόγιο και να εξοφλήσω χρέος. Και το στέλνουν ξανά και ξανά. Μέχρι που αναρωτήθηκα αν τελικά έχω αφήσει κάτι απλήρωτο. 

Άλλους τους τηλεφωνούν και τους λένε ότι έχουν πρόβλημα στον υπολογιστή τους και θέλουν να τους βοηθήσουν να εγκαταστήσουν νέο λογισμικό πρόγραμμα για να αποφύγουν τις… περιπέτειες. 

Σε άλλους λένε ότι έβαλαν κατά λάθος περισσότερα χρήματα από όσα έπρεπε στο λογαριασμό τους και πρέπει να τους επιστρέψουν τη διαφορά. 

Όμως, τόσο εγώ όσο και εσείς που διαβάζετε και ενημερώνεστε δεν παραμυθιαζόμαστε. 

Οφείλουμε λοιπόν να βοηθήσουμε και αυτούς που δεν έχουν την ίδια πρόσβαση στην ενημέρωση. 

Ενημερώστε λοιπόν γιαγιάδες, παππούδες, γονείς και όσους έχετε κοντά σας. 

Οι απατεώνες έχουν τέτοια ευρηματικότητα που συνεχώς βρίσκουν νέα κόλπα για να βγάλουν λεφτά εις βάρος μας, οπότε οφείλουμε και εμείς να είμαστε πιο προσεκτικοί και να βοηθήσουμε όσους είναι στο περιβάλλον μας. 

Το μισό μυαλό τους να έβαζαν να δουλέψει με νόμιμο τρόπο, από το να σκέφτονται απάτες θα είχαν βγάλει περισσότερα, αυτοί οι τετραπέρατοι απατεώνες. 

Την καλημέρα μας και να προσέχετε!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *