VIRAL
O Έλληνας που έμαθε τον ντάκο και το σουβλάκι στους Χιλιανούς!
Ένας Έλληνας τόλμησε και έφυγε από τη χώρα μας για να ανοίξει ταβέρνα στη Χιλή και να μάθει στους ντόπιους γνήσιες ελληνικές γεύσεις.
Ο λόγος για τον Άρη Μπούρα, που έχει ελληνικό εστιατόριο στη Χιλή και λέει πως με το ελληνικό φαγητό δεν θα πεινάσεις ποτέ.
«Η καταγωγή του πατέρα μου είναι από τα Φάρσαλα και η άλλη καταγωγή της μητέρας μου είναι από το Βερολίνο», είπε αρχικά.
Όσον αφορά το πως βρέθηκε στη Χιλή τόνισε: «Έχω το γιο μου. Η μητέρα του είναι από τη Χιλή και ζει στο Σαντιάγο. Οπότε ό,τι και να γινόταν κάποια στιγμή θα ζούσαμε μαζί εδώ πέρα».
«Οι Χιλιανοί είναι λαός που έχει μεγαλώσει στη θάλασσα και αυτό είναι κάτι που μας ενώνει. Έχουμε πολλά κοινά», είπε στη συνέχεια.
Από το μπουζούκι τώρα πάμε στο σουβλάκι. Ξεκινήσαμε, όταν ήρθα εδώ στη Χιλή, έκανα ένα market research. Ήθελα να δω αν στον κόσμο θα του αρέσει η ελληνική νότα, η γεύση και ξεκινήσαμε να κάνουμε σουβλάκια. Το πρώτο πρόβλημα που βρήκαμε είναι που θα βρούμε πίτα. Στην Ελλάδα δεν φτιάχνει κανείς πίτα. Την πίτα την αγοράζεις και την τυλίγεις και κάνεις το σουβλάκι. Φτιάξαμε την πίτα μας, τη βελτιώσαμε και κάποια στιγμή το σουβλάκι έγινε ανάρπαστο. Μετά σιγά σιγά αρχίσαμε να βάζουμε και ντάκο. Όλα χειροποίητα. Είμαι λάτρης του ντάκου. Μ’ αρέσει πολύ η Κρήτη και η γαστρονομία της Κρήτης. (…) Οπότε άλλο θέμα. Εδώ στη Χιλή που θα βρούμε παξιμάδι; Το φτιάξαμε».
Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι εργαζόμενοι του είναι Χιλιανοί και έχουν μάθει να κάνουν φαγητά όπως γεμιστά και μουσακάς.
-
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ2 ημέρες πριν
10 λόγοι που το Πάσχα στο χωριό είναι Ο-ΝΕΙ-ΡΟ!
-
ΚΡΉΤΗ3 ημέρες πριν
Αφρικανική σκόνη: Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα στην Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Ρέθυμνο: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για τις ημέρες του Πάσχα
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Καλοκαίρι στο νότο της Κρήτης: ατελείωτες βουτιές στον Κομμό και σεργιάνι στα γραφικά Πιτσίδια