Βρειτε μας στα Social Media

VIRAL

Kαταστρέφει τις κάμερες της τροχαίας – Άλλοι τον αποθεώνουν, άλλοι τον βρίζουν

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ίσως η πιο viral είδηση που αφορά την γειτονική μας Ιταλία, είναι αυτή του «Fleximam». Έτσι ονομάτισαν οι κάτοικοι τον άνδρα που έχει κηρύξει πραγματικό πόλεμο στις κάμερες ταχύτητας της τροχαίας (από την ονομασία του τροχού που χρησιμοποιεί).

Μέχρι τώρα έχει καταφέρει πάνω από 15 επιτυχημένες επιθέσεις με αποτέλεσμα η αστυνομία να δημιουργήσει ειδική μονάδα με μοναδικό στόχο τον εντοπισμό του.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, ξεκίνησε τη δράση πριν από μερικούς μήνες στα βορειοανατολικά της χώρας, όταν όλο και περισσότερες κάμερες έβγαιναν εκτός λειτουργίας. Οι φωτογραφίες των ενεργειών του κυκλοφόρησαν στη συνέχεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας τον γνωστό σε όλη τη χώρα και αποκτώντας μάλιστα και… φανατικό κοινό που τον υποστηρίζει.

Ενώ οι επιθέσεις του αυτές αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό την οργή του κοινού για τον αυξανόμενο αριθμό των καμερών ταχύτητας στους δρόμους, άλλοι προειδοποιούν ότι στην Ιταλία καταγράφεται υψηλότερος αριθμός θανάτων σε τροχαία ατυχήματα από ό,τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό που δεν είναι σαφές είναι αν ο “Fleximan” είναι ένας άνθρωπος ή πολλοί (όπως θα δείτε και στο βίντεο), ή αν το κίνημα έχει πλέον αναπτυχθεί και υπάρχουν πολλοί μιμητές. Ακόμη και ο καλλιτέχνης δρόμου Evirein του αφιέρωσε το τελευταίο του έργο στην Πάντοβα.

Είναι γνωστό ότι η Ιταλία έχει τις περισσότερες κάμερες κυκλοφορίας στην Ευρώπη – υπολογίζεται ότι υπάρχουν 11.000 εγκατεστημένες στους δρόμους, ενώ στη Γερμανία υπάρχουν 4.700 και στην Μεγάλη Βρετανία 7.700.

Αυτό πιθανώς εξηγεί την πηγή οργής ορισμένων στην Ιταλία απέναντι στις κάμερες ταχύτητας και οι τοπικοί δήμαρχοι δηλώνουν ότι δεν θα αντικαταστήσουν ακόμη τις κατεστραμμένες κάμερες με νέες, μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συλληφθεί ο δράστης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ