Βρειτε μας στα Social Media

VIRAL

Κινέζοι φοιτητές μιλούν ελληνικά καλύτερα και από τους… Έλληνες!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
479 Shares

Η απαιτητική γραμματική και οι χιλιάδες λέξεις αποτρέπουν πολλούς να ξεκινήσουν την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Παρόλα αυτά, στην Κίνα υπάρχουν δεκάδες άτομα, νεαρής ηλικίας, που τη μελετούν καθημερινά.

Ο λόγος για τους φοιτητές του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σανγκάης.

Μία Κινέζα Tik Toker, η Marianna Lee, έκανε ρεπορτάζ και εξέπληξε τους χρήστες της πλατφόρμας με το βίντεό της.

Σε αυτό, η Αστερία, η Φανή, ο Οδυσσέας, η Ήβη, η Ανθούλα, ο Ιάσωνας και ο Ζήνωνας, όπως είναι τα ελληνικά τους ονόματα, μιλούν τη γλώσσα μας σαν να είναι η μητρική τους.

Έχουν καλή προφορά, χρησιμοποιούν πλούσιο λεξιλόγιο και τονίζουν ότι θαυμάζουν τους Έλληνες φιλοσόφους, λατρεύουν την ελληνική μυθολογία, την κουλτούρα και την αρχιτεκτονική.

Το βίντεο έχει ξεπεράσει τις 600 χιλιάδες προβολές στην πλατφόρμα του TikTok, με τους χρήστες να μην κρύβουν την έκπληξή τους.

 

@mariannalee_ Κινέζοι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά! #greek #greece🇬🇷 #greece #greeklanguage#languagelearning #polyglot #fy #fyp #china #shanghai #chinese ♬ πρωτότυπος ήχος – mariannalee_

 

«Ο Ζήνωνας μιλάει σαν Έλληνας», «Έχω πάθει σοκ με όλους αλλά είμαι σίγουρη ότι ο Ζήνων είναι Έλληνας σε σώμα Ασιάτη», «Πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνουν! Συγχαρητήρια!», «Τι γλυκά παιδιά! Μιλούν καλύτερα και από Έλληνες! Να έχουν πάντα επιτυχίες», είναι μόνο κάποια από τα σχόλια.

Στο βίντεο μίλησε και η Σοφία Χου, διευθύντρια του Τμήματος, η οποία ανέφερε ότι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης ιδρύθηκε το 1972, αριθμώντας πλέον περί τους 20-30 φοιτητές. Ήταν το πρώτο Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών σε όλη την Κίνα και για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το μοναδικό.

Στο Τμήμα διδάσκουν τρεις Κινέζες καθηγήτριες, καθώς και μία Ελληνίδα, η Ράνια Καταβούτα, η οποία ανέφερε ότι εργάζεται εκεί τα τελευταία και 9 χρόνια. Εκτός από νεοελληνική γλώσσα διδάσκει στους φοιτητές και νεοελληνική λογοτεχνία, ενώ παράλληλα βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap