Βρειτε μας στα Social Media

VIRAL

«Η ελληνική γλώσσα για μία ψήφο δεν έγινε διεθνής»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ελληνική γλώσσα
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
53 Shares

Μπορεί να μας τα έλεγε ο ίδιος μας ο (ημιμαθής) δάσκαλος την ώρα του μαθήματος. Ή, πάλι, μπορεί να τ’ ακούγαμε έξω στην αυλή όσο παίζαμε κυνηγητό ή ψηλοκούμητο, να τα «επεξεργαζόμασταν» και να τ’ αποθηκεύαμε στον σκληρό μας δίσκο, με αποτέλεσμα να τ’ αναπαράγουμε κι εμείς με τη συχνότητα που βρίζει ο Στέφανος Χίος.

Μπορεί να μας τα έλεγε ο ίδιος μας ο (ημιμαθής) δάσκαλος την ώρα του μαθήματος. Ή, πάλι, μπορεί να τ’ ακούγαμε έξω στην αυλή όσο παίζαμε κυνηγητό ή ψηλοκούμητο, να τα «επεξεργαζόμασταν» και να τ’ αποθηκεύαμε στον σκληρό μας δίσκο, με αποτέλεσμα να τ’ αναπαράγουμε κι εμείς με τη συχνότητα που βρίζει ο Στέφανος Χίος.

Ίσως, από την άλλη, να ήταν απλά αστικοί μύθοι που «μεταβιβάζονταν» από τη μια σχολική γενιά στην άλλη και αυτομάτως να τους αποδεχόμασταν ως δεδομένες αλήθειες.

Όπως και να ’χει, δε μετράει το πού ή πώς τ’ ακούσαμε- συνέβη κάποια στιγμή, κάπως στο σχολείο. Εκείνο που μετράει είναι πως πρόκειται για 5 ψεματάρες από αυτές που ψάχνει ο Πινόκιο όταν θέλει να ικανοποιήσει σεξουαλικά την, ερωτευμένη με τη μύτη του, σύντροφό του.

Γιατί, ξέρετε, και οι 5 περιπτώσεις απέχουν έτη φωτός από την αλήθεια.

Ποιες είναι αυτές;

Οι ακόλουθες:

Το μπλε κομμάτι της γόμας σβήνει το στυλό

«Το μπλε κομμάτι της γόμας σβήνει το στυλό»: Τα 5 μεγαλύτερα ψέματα που μάθαμε στο σχολείο κι ακόμα τα πιστεύουμε

Ή, αλλιώς, ο βασιλιάς του παιδικού ψέματος: όλοι μας είχαμε μικροί αυτές τις δίχρωμες σβήστρες, οι οποίες υποτίθεται ότι από την κεραμιδή πλευρά τους έσβηναν το μολύβι, ενώ η μπλε- η πιο σκληρή- έσβηνε το στυλό.

Πόσες και πόσες φορές δεν προσπαθήσαμε, όταν είχαμε κάνει ορθογραφική πατάτα, να σβήσουμε με το μπλε κομμάτι κάτι που είχαμε γράψει με το στυλό, έχοντας ως αποτέλεσμα να διαλύσουμε πρώτα το χαρτί κι εν συνεχεία τα νεύρα μας;

Ε, λοιπόν, ξέρετε γιατί αποτυγχάναμε; Γιατί, πολύ απλά, το μπλε μέρος δεν είναι για να σβήνεις αυτά που ’χεις γράψει με το στυλό, αλλά και πάλι για μολύβι- απλά για πιο σκληρές επιφάνειες ή πιο χοντρό χαρτί.

Ξέρουμε- ξέρουμε, γκρεμίζεται ο μαθητικός σας κόσμος σαν πύργος από τραπουλόχαρτα που έχει στηθεί στο μέσο ενός τυφώνα.

Αλλά εμείς, τουλάχιστον, σας τα είχαμε πει.

Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής

«Το μπλε κομμάτι της γόμας σβήνει το στυλό»: Τα 5 μεγαλύτερα ψέματα που μάθαμε στο σχολείο κι ακόμα τα πιστεύουμε

Ψέμα που εξυπηρετούσε και τη μητέρα μας όταν έβλεπε τους βαθμούς μας που θύμιζαν ανοιξιάτικο καιρό στην Μόσχα (εκεί γύρω στο 8, δηλαδή): «Εντάξει ρε Κώστα (ο μπαμπάς μας) και ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής, αλλά ήταν ιδιοφυΐα. Ίσως να είναι και ο δικός μας!» (Απάντηση πατέρα, που ήταν μπροστά από την εποχή του: «LOL»).

Όπως και να ’χει, η επικρατούσα άποψη ήταν πως ο Άλμπερτ στα μικράτα του δεν ήταν απλά κακός μαθητής, αλλά περίπου… στόκος, ο δύσμοιρος: στα μαθηματικά τα πήγαινε χάλια, από φυσική χειρότερος κι από τον Στεφ- τον συμμαθητή μας που είχε μείνει 3 χρονιές στην Α΄ γυμνασίου-, με τη χημεία δεν είχε καμία χημεία και ούτω καθεξής.

Η αλήθεια είναι πως ο Αϊνστάιν ήταν πολύ πάνω από το μέσο όρο των μαθητών, απλά… βαριόταν (μαντέψτε γιατί: ήταν ιδιοφυΐα). Τελείωσε το σχολείο με 4- σε μια βαθμολογία που το 5 ήταν το ανώτερο- κάτι που «ερμηνεύτηκε» λανθασμένα ως D στη σημερινή αγγλική αξιολόγηση και, κάπως έτσι, του κολλήσαμε την ταμπέλα του «ντουβαριού».

Μιλάμε IQ 21.

Εμείς, όχι αυτός.

Ο Νεύτωνας ανακάλυψε τη βαρύτητα όταν ένα μήλο έπεσε στο κεφάλι του

«Το μπλε κομμάτι της γόμας σβήνει το στυλό»: Τα 5 μεγαλύτερα ψέματα που μάθαμε στο σχολείο κι ακόμα τα πιστεύουμε

Θεωρητικά, όπως υποδείκνυε κι εκείνο το παλιό βιβλίο φυσικής σε μια ζωγραφιά του, ο Νεύτωνας δεν είχε την παραμικρή ιδέα για τη βαρύτητα, απλά έκατσε κάτω από ένα δέντρο για να σκεφτεί την πρώην του (τον βασάνιζε η κάρχια).

Στα καλά του καθουμένου, ένα μήλο προσγειώνεται με κινηματογραφικό τρόπο στο κεφάλι του κι αυτός τρώει φλασιά και λέει «Μαλάκα, βαρύτητα! Τι λες τώρα…».

Πολύ ωραία ιστοριούλα, αλλά καμία σχέση με την πραγματικότητα: ο Νεύτων είχε ήδη αναπτύξει τη θεωρία πως τα σώματα δεν μπαίνουν σε κίνηση παρά μονάχα αν δεχτούν κάποια δύναμη. Το περιστατικό με το μήλο απλά επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του.

Βέβαια, το μήλο δεν έπεσε στο κεφάλι του, αλλά προσγειώθηκε κάπου κοντά του.

Δυστυχώς, τόσα χρόνια εμείς κάναμε του κεφαλιού μας…

Ο Ναπολέοντας ήταν κοντός

«Το μπλε κομμάτι της γόμας σβήνει το στυλό»: Τα 5 μεγαλύτερα ψέματα που μάθαμε στο σχολείο κι ακόμα τα πιστεύουμε

Πολύ καιρό προτού εμφανιστεί ο Τύριον Λάνιστερ σαν το απόλυτο παράδειγμα των κοντών ανδρών, ο Ναπολέοντας κατείχε με σχετική άνεση τα πρωτεία, καθώς μας είχε δημιουργηθεί- με τη βοήθεια των δασκάλων μας…- η πεποίθηση πως ο Γάλλος αυτοκράτορας ήταν η επιτομή του αρσενικού κοντοπ@#τανου, μιας και μετά βίας ξεπερνούσε σε ύψος νεογέννητο κουτάβι. Μόνο που…

Μόνο που η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική: ο Ναπολέων είχε ύψος 1.69, κάτι που για άντρα της εποχής του 18ου-19ου αιώνα ήταν ελαφρώς πάνω από το μέσο όρο. Μπορεί να μην ήταν ακριβώς πρόγονος του Φασούλα (παρά το γεγονός πως η «Αράχνη» μιλούσε άπταιστα… γαλλικά στο γήπεδο), αλλά «μπασμένο» μια φορά δεν τον λες.

Για την ακρίβεια, καμιά φορά δεν τον λες.

Η ελληνική γλώσσα για μία ψήφο δεν έγινε διεθνής

«Το μπλε κομμάτι της γόμας σβήνει το στυλό»: Τα 5 μεγαλύτερα ψέματα που μάθαμε στο σχολείο κι ακόμα τα πιστεύουμε

Το στόρι γνωστό και οι περισσότεροι το πιστεύουμε ακράδαντα μέχρι σήμερα: το 1787 που συντασσόταν το σύνταγμα των ΗΠΑ είχε προταθεί τα αρχαία ελληνικά να είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους, πράγμα που θα σήμαινε πως στις μέρες μας θα ήταν διεθνής.

Ωστόσο, κάποιος κερατάς Αμερικάνος έληξε άδοξα το ντέρμπι ανάμεσα σε ελληνική και αγγλική, ψηφίζοντας υπέρ της δεύτερης και αφήνοντάς μας εμάς μ’ ένα συγκεκριμένο ζωάκι στο χέρι (Hint: έχει φτερά και κελαηδάει).

Δυστυχώς, αυτό είναι ψέμα στο μέγεθος της Καλιφόρνιας, όπως σας έχουμε αναλύσει και παλαιότερα.

“God damn it!”, που θα έλεγαν σε άψογα αρχαία ελληνικά και τ’ αμερικανάκια.

Πηγή: menshouse

Ελληνική γλώσσα
53 Shares
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

VIRAL

Βρέθηκε ο «Άφθαρτος»: Επέζησε από αεροπορικό δυστύχημα και μετά από σοβαρό τροχαίο

Δημοσιεύτηκε

στις

tamiri σαπεκοενσε

Ο Έρβιν Τουμίρι, εκ των επιζώντων από το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα της βραζιλιάνικης ομάδας Σαπεκοένσε το 2016, επέζησε και από ένα σοβαρό τροχαίο.

Ο 30χρονος κατάφερε να σωθεί και πάλι, καθώς στο πούλμαν που επέβαινε βγήκε εκτός ελέγχου σε έναν κατηφορικό δρόμο κοντά στην πόλη Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 21 νεκροί, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 30, καθώς οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο ήταν πάνω από 50.

«Νύσταζα και άκουγα μουσική στο κινητό μου όταν άκουσα ουρλιαχτά. Το μόνο που έκανα ήταν να κρατηθώ από το μπροστινό κάθισμα, άνοιξα τα χέρια μου και έκατσα κολλητά στο παράθυρο ώστε να μην κουνηθώ, αν ανατρεπόταν το λεωφορείο» δήλωσε από το νοσοκομείο ο Τουμίρι που τη γλίτωσε με ένα χτύπημα πάνω από το δεξί του γόνατο.

«Όλα τα πράγματα, καλά και κακά γίνονται για κάποιο λόγο» είπε ο Τουμίρι, ενώ ένας εκ των γιατρών επιβεβαίωσε ότι τα τραύματα του δεν ήταν σοβαρά.

«Χρειάστηκε απλά να του κάνουμε ράμματα πάνω από το γόνατο, σε λίγες μέρες θα μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του» είπε.

Ο Τουμίρι ήταν μέλος του πληρώματος στη μοιραία πτήση της 28ης Νοεμβρίου του 2016, όταν το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο Μεντεγίν της Κολομβίας, με τους 71 από τους 77 επιβάτες να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Πηγή: newsbomb

tamiri σαπεκοενσε
συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγριο ξύλο για… ένα πιάτο καυτερούς κεφτέδες! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κεφτέδες
15 Shares

Θρασύτατος πελάτης εστιατορίου στην Τουρκία ξυλοκόπησε εργαζόμενο μόνο και μόνο επειδή οι κεφτέδες που παρήγγειλε έκαιγαν.

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε ένα εστιατόριο της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα πρωταγωνιστής του σκηνικού είναι ένας πελάτης, ο οποίος παρήγγειλε μία μερίδα κεφτέδες και ζήτησε να μην είναι καυτεροί. Ωστόσο, μόλις έφαγε τις πρώτες μπουκίες του φάνηκε ότι έκαιγαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει στον υπάλληλο όλη του την οργή.

Ο πελάτης πέταξε στον εργαζόμενο τα χρήματα, με τον τελευταίο να απαντάει πως δεν χρειάζεται να πληρώσει. Όμως ο οξύθυμος πελάτης δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και ξυλοκόπησε τον υπάλληλο. Ο εργαζόμενος υπέβαλε καταγγελία στο δικαστήριο.

Πηγή: news247

κεφτέδες
15 Shares
συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα «έκοβε» βόλτες γυμνή στους δρόμους της πόλης

Δημοσιεύτηκε

στις

Θεσσαλονίκη
213 Shares

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Κυριακής με την γυναίκα που είδαν να κυκλοφορεί γυμνή.

Σύμφωνα με το makthes η γυναίκα ξαφνικά και χωρίς κάποιο προφανή λόγο έβγαλε τα ρούχα και τα παπούτσια της και άρχισε να κυκλοφορεί γυμνή στους δρόμους.

Λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν υπήρχαν πολλοί διερχόμενοι αλλά όσοι την είδαν έμειναν έκπληκτοι.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και πριν μια εβδομάδα στην οδό Τσιμισκή, με μια γυναίκα να βγάζει τα ρούχα της, να πετάει σε ένα περίπτερο και να κυκλοφορεί γυμνή.

Θεσσαλονίκη
213 Shares
συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Θεσσαλονικιά «εξάγει» μαθήματα πλεξίματος από την Αγγλία ως τις Φιλιππίνες!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

πλέξιμο
13 Shares

Η διαδικτυακή συνομιλία της Αρλέν από τη Μανίλα με την Κατερίνα Αμπρικίδου από τη Θεσσαλονίκη διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά και στο κλείσιμό της ένα αρχείο σε μορφή pdf με οδηγίες …πλεξίματος «ταξίδευε» ήδη προς τις Φιλιππίνες. Η νεαρή Θεσσαλονικιά αποφάσισε, μέσα στην καραντίνα, να ξεκινήσει την πώληση μαθημάτων πλεξίματος μέσω διαδικτύου και πολύ γρήγορα βελονιές, κόμποι και πλέξεις παντός είδους, που περιλαμβάνονται στους οδηγούς χρήσης που ετοιμάζει, άρχισαν να καταφτάνουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η διαδικασία είναι απλή, όπως όλες οι διαδικτυακές αγορές, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, στο ηλεκτρονικό καλάθι μπαίνει ένα μάθημα πλεξίματος αντί για κάποιο άλλο προϊόν, εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η Κατερίνα Αμπρικίδου.

«Μπαίνει ο ενδιαφερόμενος στο e-shop, επιλέγει το σχέδιο που θέλει να πλέξει και αγοράζει τις αντίστοιχες οδηγίες. Με ένα “κλικ”, εύκολα, μπορεί να κάνει κάποιος την παραγγελία και να μάθει να πλέκει μέσα από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αμπρικίδου.

Όπως είπε, οι περισσότερες παραγγελίες γίνονται από την Αμερική, ενώ στην Ευρώπη σε λάτρεις της βελονιάς εξελίσσονται οι Άγγλοι, με τους Ιταλούς και τους Γάλλους να συναγωνίζονται στο …πλέξε – ξήλωνε. «Υπάρχει βαθμός δυσκολίας στα πλεκτά, γι’ αυτό ο πελάτης επιλέγει με βάση το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται. Άλλες οδηγίες δίνονται για ένα κασκόλ και άλλες για έναν σκούφο ή ένα πουλόβερ», διευκρίνισε.

Η ίδια προσπαθεί να είναι όσο πιο αναλυτική γίνεται στο υλικό που στέλνει, ώστε οι παραλήπτες, με μπούσουλα τις οδηγίες της, να καταφέρουν να πλέξουν το σχέδιο που έχουν επιλέξει.

Έχοντας, μάλιστα, προηγούμενη διδακτική εμπειρία στο πλέξιμο καθώς παρέδιδε μαθήματα σε μορφωτικό και πολιτιστικό σύλλογο πριν από την πανδημία, η Κατερίνα Αμπρικίδου προσπαθεί να προβλέπει τυχόν απορίες των επίδοξων πλεκτριών ώστε να μπορούν να ολοκληρώσουν τις δημιουργίες τους χωρίς πρόβλημα, ακολουθώντας βήμα βήμα τις οδηγίες της.

«Απευθυνόμαστε κυρίως σε αυτούς που έχουν κάποιες γνώσεις και μπορούν να πλέξουν γνωρίζοντας τα βασικά, αλλά υπάρχουν και οδηγίες γι’ αυτούς που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εκμάθησης. Οι πρωτάρηδες θα δυσκολευτούν λίγο παραπάνω, αλλά θα τα καταφέρουν», σημείωσε η κ. Αμπρικίδου, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις, εκτός από βίντεο, στέλνει και φωτογραφίες με σκίτσα και επιπλέον οδηγίες και επεξηγήσεις.

Η ίδια πλέκει από μικρή ηλικία και έχει ήδη μια τεράστια συλλογή από δικές της δημιουργίες. Εξηγεί πως η κατάσταση με την πανδημία που ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει πολλούς στο πλέξιμο, που το βλέπουν ως ένα δημιουργικό χόμπι: «Γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που πλέκουν και μάλιστα είναι και αρκετοί οι άνδρες που αγοράζουν τις οδηγίες. Ιδιαίτερα την περίοδο του λοκντάουν, που έχουμε όλοι περισσότερο χρόνο στο σπίτι, αγαπήσαμε τέτοιες δραστηριότητες. Πόσο μάλλον το πλέξιμο, που είναι χόμπι του καναπέ, είναι εύκολο, το παίρνεις, το πλέκεις, το αφήνεις δίπλα σου για να το ξαναπιάσεις λίγο αργότερα και όλη αυτή η διαδικασία σε ηρεμεί».

Η πώληση σχεδίων μέσω αρχείου (pdf) υπάρχει στο εξωτερικό εδώ και κάποια χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο που μπήκε στη ζωή μας ο κορωνοϊός, αποφάσισε να το κάνει και η ίδια επαγγελματικά για ανθρώπους του εξωτερικού, ενώ από τον Σεπτέμβριο η ιστοσελίδα της επιχείρησης https://throughthestitch.com/, θα είναι διαθέσιμη και στην ελληνική γλώσσα.

πλέξιμο
13 Shares
συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Απίστευτο βίντεο με αγριογούρουνο να κάνει τη βουτιά του σε ποτάμι!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

αγριογούρουνο
15 Shares

Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι της Φλώρινας το πρωί του Σαββάτου, 27 Φεβρουαρίου, όταν είδαν ένα αγριογούρουνο να διασχίζει τον ποταμό μέσα στην πόλη τους και συγκεκριμένα στο ύψος της Μητρόπολης.

Οπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το kozan.gr, το ζώο με κάθε τρόπο προσπαθούσε να βγει από το ποτάμι, άλλοτε κολυμπώντας άλλοτε σκαρφαλώνοντας και άλλοτε τρέχοντας. Σύμφωνα με το kozan.gr, αυτόπτες μάρτυρες σημειώνουν πως το αγριογούρουνο κατάφερε και βγήκε από τον ποταμό Σακουλέβα και κατευθύνθηκε προς τα βουνά.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

Κεντρική φωτογραφία: protothema

αγριογούρουνο
15 Shares
συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Γάμος τελέστηκε με ευτράπελα σε κλειδωμένη εκκλησία!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

γάμος
28 Shares

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ Συμεών.

Όπως τόνισε σε σχετική ερώτηση για το αν υπήρξε συνωστισμός σε γάμο της 21 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Μαλεσίνας, τόνισε πως οι Ιερείς τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και μάλιστα είχαν ενημερώσει όταν κλείστηκε το μυστήριο πόσοι θα μπορούσαν να είναι στο μυστήριο.

Επίσης, σημείωσε, πως όταν συμπληρώθηκε ο αριθμός των 30, βάσει του συνολικού εμβαδού της εκκλησίας και έχοντας υπόψιν το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, οι Ιερείς κλείδωσαν την εκκλησία και οι υπόλοιποι, (περίπου 200 άτομα όπως τόνισε), έμειναν απ’ έξω. Κάποιoι, όπως ανέφερε έβριζαν.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και σε περιστατικά κηδειών που έχουν γίνει στην περιοχή όπου παρουσιάστηκε συγχρωτισμός σημειώνοντας ότι μπροστά στον πόνο, είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση στις εξόδιους ακολουθίες, παρά τις συνεχείς αναφορές τόσο της Μητρόπολης, όσο και των Κληρικών αλλά και του ίδιου για την συνεχή αναφορά και υποδείξεις περί τήρησης των μέτρων από τους πιστούς.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Με πληροφορίες από lamianow.gr

γάμος
28 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap