Απολαύστε ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού λίγο πριν την μεγάλη παρέλαση

Shares

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι από ότι φαίνεται, αφού την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου επέλεξε η ομάδα «Ουρανοκατέβατοι», να κάνει barbeque και να διασκεδάσει λίγο πριν τη Μεγάλη Παρέλαση. Το ραντεβού ήταν στις αποθήκες του δήμου Ρεθύμνου όπου στεγάζονται άρματα από κάποιες ομάδες. Καθώς πλησίαζε κάποιος, έβγαιναν καπνοί από κάθε άνοιγμα του χώρου. Φωτιά πήραν τα σουβλάκια, οι πανσέτες και ό,τι άλλο αρμόζει σε μια τέτοια περίσταση!

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Εντυπωσιάστηκα όταν κατά την είσοδό μου στην αποθήκη, βρέθηκα στη θέα τόσων αρμάτων που βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή. Πυρετωδώς μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές από την κάθε ομάδα πάνω στα άρματα, ώστε να είναι έτοιμα για την εμφάνισή τους στη Μεγάλη Παρέλαση!

Αποτελεί θεσμό πλέον, η κάθε ομάδα να αφιερώνει μια μέρα για να ψήσει και να γλεντήσει με τους συμμετέχοντες, τις μέρες του Καρναβαλιού και παράλληλα να απολαύσει τον κόπο της. Έτσι, οι «Ουρανοκατέβατοι», επέλεξαν η ημέρα αυτή να συμπίπτει… με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η Ελένη Βασιλάκη που έχει τη χαρά να βρίσκεται ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, αναφέρει λίγα λόγια σχετικά με το θέμα που επέλεξαν φέτος και πως αισθάνονται: «Η ομάδα μας ξεκίνησε από το 2001, με τον πολιτιστικό σύλλογο Σταυρωμένου με σταθερή συμμετοχή περίπου 300 μέλη κάθε χρόνο. Στο φετινό καρναβάλι, το θέμα της ομάδας είναι «Magic Woman», για να καταφέρουμε να μαγέψουμε τον κόσμο που θα μας επισκεφθεί, αλλά και… τους πολιτικούς μας, για καλύτερες μέρες! Το άρμα, αποτελείται από ένα καζάνι που βράζει και μέσα καίγεται μια γυναίκα. Θεωρούμε ή μάλλον ευχόμαστε πως αυτή η γυναίκα είναι η Μέρκελ, γιατί όλα όσα βιώνουμε σήμερα ξεκίνησαν από αυτήν. Κάθε χρόνο δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και το σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσουμε, όπως κάνουμε πάντα, γιατί είναι ένας τρόπος διαφυγής».

Ανάμεσα σε τόσα άρματα κατάφερα να βρω εκείνη την ώρα και δύο ακόμη ομάδες που μου εξήγησαν το βασικό θέμα του Καρναβαλιού, χωρίς να επιθυμούν δημοσιότητα, πριν τη μεγάλη μέρα. Βρήκα την ομάδα «Ανιχνευτές» που ξεκίνησε από το 1991 και φέτος έφτασε να έχει 400 συμμετοχές! Οι «Ανιχνευτές» θα πορευτούν στη μεγάλη παρέλαση με το moto «Keep calm and tsimpa ena pop corn», γιατί έτσι τους αρέσει, ενώ παράλληλα έχουν την διάθεση να μένουν ψύχραιμοι την ημέρα του καρναβαλιού, ό,τι κι αν πρόκειται να συμβεί.

Οι «Τζιτζικοτρίχιδες» από την άλλη, έβγαλαν την κακιά μάγισσα «Maleficent» από το δικό της παραμύθι και αποφάσισαν να την εντάξουν στο παραμύθι του καρναβαλιού φέτος. Είναι μια ομάδα που ξεκίνησε με το Κυνήγι του Θησαυρού το 1990 και συνέχισε με την παρουσία της και στο καρναβάλι. Η συμμετοχή τους κάθε χρόνο είναι 200 με 300 άτομα που αποτελούνται σταθερά από μια μεγάλη παρέα και θεωρούν ότι εν μέσω κρίσης το καρναβάλι είναι μια διέξοδος.

Έτσι, πήραμε μια γεύση από κάποια άρματα επειδή είμαστε ανυπόμονοι και περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη για να δούμε ολοκληρωτικά την παρέλαση με όλα τα άρματα του Ρεθύμνου!

 

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *