Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Μαθητές από την Κρήτη κέρδισαν την 1η θέση σε διαγωνισμό Ρομποτικής! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Η ομάδα Robonerds του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης συμμετείχε για πρώτη φορά στον τρίτο πανελλήνιο διαγωνισμό του ακαδημαϊκού ιδρύματος που έλαβε χώρα τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο 2019. Έξι μικροί μαθητές (Γ΄έως Ε΄ Δημοτικού), σχεδίασαν και παρουσίασαν το project “Επαναχρησιμοποίηση αστικών αποβλήτων για αστικές λύσεις μεγάλης κλίμακας”.

Αρχικά, κατασκεύασαν ένα αυτόματο ΑΤΜ χωριστά για κάθε υλικό από τα απορρίμματα των μπλε κάδων, όπου ο πολίτης τοποθετεί τα απορρίμματα και επιβραβεύεται με εκπτωτικά κουπόνια/δωροεπιταγές ενώ στη συνέχεια, σχεδίασαν λύσεις για την ανακύκλωση του πλαστικού που, σύμφωνα με έρευνες, προκαλεί τη μεγαλύτερη μόλυνση. Συγκεκριμένα, μετά τη διαλογή στους κάδους, το πλαστικό μεταφέρεται σε μια μονάδα επεξεργασίας όπου με την βοήθεια μιας μηχανής άλεσης μετατρέπεται σε τρίμμα-πέλλετ.

Το πλαστικό αυτό πέλλετ μετασχηματίζεται μέσω ενός 3D printer σε χρηστικές λύσεις για τις πόλεις, όπως παγκάκια, λάμπες οδοφωτισμού, εξοπλισμό για πάρκα κ.α. Επιπλέον, οι μαθητές πρότειναν την ανακύκλωση του πέλλετ μέσω μιας πρέσσας-καλούπι σε πλαστικό οδόστρωμα, μια σύγχρονη και οικολογική λύση στην κατασκευή των δρόμων. Συμπεριέλαβαν τέλος, μία μονάδα επεξεργασίας του πλαστικού σε καύσιμο, καθώς οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι το πλαστικό καύσιμο (θέρμανση, μετακινήσεις), έχει οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη σε αντίθεση με το πετρέλαιο.

Το project των μικρών μαθητών του Ηρακλείου έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από την επιστημονική επιτροπή και σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική ψηφοφορία του κοινού, επιβραβεύθηκε με την 1η θέση πανελλαδικώς.

Πηγή: parakritika

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap