Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Συγκινητική πράξη νεαρών μαθητών – Βοήθησαν ηλικιωμένο που τραυματίστηκε σοβαρά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις μαθητές Γυμνασίου από το 5ο, το 7ο και 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου έκαναν μια εξαιρετική πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αντιμετωπίζοντας με αξιοθαύμαστο τρόπο ένα άσχημο περιστατικό το πρωί του Σαββάτου 06/04 στην οδό Θανάση Σκουλά στις Μεσαμπελιές.

Όταν ένας ηλικιωμένος κύριος έπεσε και χτύπησε άσχημα στο πρόσωπο, αυτοί οι τρεις μαθητές δεν δίστασαν ούτε στιγμή: άμεσα προσέγγισαν τον άνθρωπο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, καλώντας ταυτόχρονα επανειλημμένως το ΕΚΑΒ. Όχι μόνο αυτό, αλλά επικοινώνησαν και με τους οικείους του ηλικιωμένου ανθρώπου.

Ωστόσο, η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη αυτών των νέων δεν σταμάτησε εκεί. Ευγενικά περίμεναν μέχρι την άφιξη των συγγενών του τραυματία και του ΕΚΑΒ, δείχνοντας υπομονή και σεβασμό προς τον άνθρωπο που χρειαζόταν βοήθεια.

Ενδιαφέρον ήταν επίσης το γεγονός ότι παρόλη την έκκλησή τους προς τους περαστικούς για βοήθεια, κανείς δεν σταμάτησε να προσφέρει βοήθεια, κάτι που αποδεικνύει ότι η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός προς τους άλλους αποτελούν σπάνιο πλούτο στις μέρες μας.

Μάρτυρας αυτού του συγκλονιστικού περιστατικού ήταν η σύμβουλος εκπαίδευσης Μαρία Γιγουρτάκη, η οποία εξέφρασε τη συγκίνησή της και τον θαυμασμό της για την αξιέπαινη πράξη των μαθητών. Μάλιστα, αποφάσισε να στείλει επιστολή στους διευθυντές των σχολείων τους, εκφράζοντας τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη της για το παράδειγμα που έδωσαν αυτοί οι τρεις νεαροί.

Πηγή: cretapost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ