Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Το έθιμο της παραδοσιακής καντάδας με άλογα & πάτημα των Σταφυλιών στο Ρέθυμνο | BINTEO

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγής – Αγ. Δημητρίου σας προσκαλεί στην ”2η Παραδοσιακή Καντάδα με Άλογα & Πάτημα των Σταφυλιών” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στην πλατεία της Πηγής στο Ρέθυμνο Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών “η αφετηρία της Καντάδας θα γίνει στον Άγιο Δημήτριο και θα κατηφορίσουμε με την παρέα και τους μουσικούς στην πλατεία της Πηγής.

Η αναβίωση του εθίμου θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, με την συνοδεία κρητικής μουσικής και οργάνων αλλά και… ιππέων με τα άλογά τους, όπως δηλαδή γινόταν και τα παλαιότερα χρόνια στα σοκάκια των χωριών μας!

Η ”2η Παραδοσιακή Καντάδα με Άλογα και Πάτημα των Σταφυλιών” θα ολοκληρωθεί στην πλατεία της Πηγής, όπου θα υπάρχει τοποθετημένο πατητήρι με σταφύλια, τα οποία θα μεταφέρουν σε καλάθια τα άλογα. Θα τα αδειάσουμε μέσα στο πατητήρι και κατόπιν θα μπουν μέσα και θα τα πατήσουν τα παιδιά των χωριών μας. Eκεί θα ξεκινήσουμε την παραδοσιακή διαδικασία πατήματος των σταφυλιών για την αποκομιδή του μούστου και του στράφυλλου”

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap