Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ο Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας Θέμης Χαμογεωργάκης για την «ταφόπλακα» στην εστίαση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η πανδημία όχι μόνο τάραξε τον κόσμο σε επίπεδο υγειονομικό, αλλά άλλαξε συνολικά τα οικονομικά δεδομένα. Η εστίαση είναι από τους πιο πληττόμενους κλάδους και αυτό επισημαίνει σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του Cul De Sac Θέμης Χαμογεωργάκης.
Ο ίδιος περιέγραψε την πραγματικότητα, σημειώνοντας πως η πολιτεία οφείλει να στηρίξει τους επιχειρηματίες για να ανακάμψουν από κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται.
Όπως είπε: «Τα μηνύματα για την φετινή τουριστική σεζόν δεν είναι καλά, τουλάχιστον στο Ρέθυμνο. Η αισιόδοξη εκτίμηση είναι ότι θα πιάσουμε το 50% του τζίρου του 2019. Θα είναι επιτυχία αν προσελκύσουμε έστω 7 εκ. τουρίστες.
Η τοπική οικονομία βασίζεται κατά 80% στον τουρισμό και κατά 20% στους ντόπιους και τους χιλιάδες φοιτητές. Δυστυχώς, τη χρονιά που πέρασε τίποτα δεν πήγε καλά. Οι αφίξεις από το εξωτερικό ήταν εξαιρετικά περιορισμένες, άνοιξαν ελάχιστα ξενοδοχεία, ενώ ήρθαν ελάχιστοι φοιτητές. Ακόμα και το φθινόπωρο, οι περισσότεροι επέλεξαν να εγγραφούν στις σχολές τους διαδικτυακά.
Μέσα σε αυτήν την πραγματικότητα, το κλείσιμο της εστίασης έχει γίνει η ταφόπλακα της τοπικής οικονομίας. Η αγορά έχει πλέον μεγάλο πρόβλημα. Επειδή μάλιστα η προπερσινή σεζόν είχε πάει εξαιρετικά, είχαμε όλοι προγραμματίσει την πορεία και τους στόχους μας για το 2020 που πιστεύαμε ότι θα μας απογείωνε. Είχαμε επενδύσει, λοιπόν, αναλόγως: σχεδιάσαμε ανακαινίσεις, προσλήψεις, προμήθειες. Έτσι, με την έξαρση της πανδημίας βρέθηκε χρεωμένο ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρηματιών, χωρίς να ευθύνεται για την εξέλιξη. Η πολιτεία τώρα πρέπει να στηρίξει τις υγιείς επιχειρήσεις, να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις και να ορίσει δικλείδες ασφαλείας. Και αυτό πρέπει να γίνει τώρα!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap