Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Σάλος στη Μητρόπολη Ρεθύμνου: Έλεγχος στα οικονομικά της Ενορίας που πούλησε τάφο που ανήκε σε άλλον!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

νεκροταφείο
Φωτογραφία αρχείου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
104 Shares

Εκκλησιαστική επιτροπή που θα ελέγξει τα οικονομικά της Ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου στο Ρέθυμνο συνέστησε σύμφωνα με πληροφορίες η Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση που δημοσίευσε το neakriti.gr  ότι πωλήθηκε τάφος από την Ενορία σε άλλον ιδιοκτήτη εν αγνοία του πρώτου και μάλιστα σε υψηλό αντίτιμο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου άρχισε να ελέγχει την Ενορία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης που είναι και το νεκροταφείο της πόλης του Ρεθύμνου ύστερα από την καταγγελία του Κώστα Δασκαλάκη που ως εγγονός επισκέφθηκε το μνήμα του παππού του και βρήκε άλλον νεκρό θαμμένο, προχωράει σε περαιτέρω διευκρινήσεις για την απόκτηση του ταφικού μνημείου.

Ο εγγονός του γιατρού Γεωργίου Σαουνάτσου που κηδεύτηκε και ενταφιάστηκε στο μνήμα το 1947 δημοσία δαπάνη σε ανακοίνωσή του στο τέλος Σεπτεμβρίου ανέφερε: «Συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 επισκεπτόμενος ξανά τον εν λόγω τάφο έκπληκτος διαπίστωσα ότι είχαν πεταχτεί τα γράμματα με τα ονόματα των προγόνων μου από τη ταφόπλακα και είχαν αντικατασταθεί με άλλου νεκρού το όνομα , που είχε πρόσφατα ενταφιαστεί εκεί.

Η αντιμετώπιση που είχα από τους διαχειριστές του Νεκροταφείου στις διαμαρτυρίες μου , με την κυνική απάντηση ότι « …τον τάφο τον πουλήσαμε…. », χωρίς ποτέ να ερωτηθώ ή να ενημερωθώ γι αυτό , αν και υπήρχαν στο φάκελο του Νεκροταφείου όλα τα στοιχεία μου, τηλέφωνα κινητό και οικίας ,Διεύθυνση κλπ «…….Την αδιαφορία για το που βρίσκονται τα οστά των προγόνων μου και να ρωτήσω γι αυτό τον νέο ιδιοκτήτη…….».

Υπενθυμίζεται ότι σε μεταγενέστερα δημοσιεύματα και του neakriti.gr είχε εμφανιστεί άλλος συγγενής εξ αγχιστείας που διεκδικούσε το μνήμα λέγοντας ότι εντός του τάφου όταν ανοίχτηκε για να μπει ο δικός του νεκρός δεν υπήρχαν παρά μόνο άδεια κασελάκια!

νεκροταφείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap