Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Ένα σεμινάριο και μία ταινία για την καταπιεσμένη Γυναίκα

Δημοσιεύτηκε

στις

Γυναίκα
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το επιστέγασμα μιας γόνιμης συνεργασίας που ξεκίνησε πέρυσι και ενισχύεται φέτος με κοινές δράσεις, συνυπέγραψαν την π.  Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Ρ. κα Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα  και η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου με το νεοσυσταθέν Γραφείο της για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής Βίας.

Η συνεργασία των δύο σημαντικών αυτών δομών που λειτουργούν στην πόλη μας, στο πλαίσιο διενέργειας μιας εξαιρετικά αναγκαίας κοινωνικής πολιτικής, εμπλουτίστηκε στο πλαίσιο ενός βιωματικού – εκπαιδευτικού σεμιναρίου (το δεύτερο κατά σειρά) που υλοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις της Σχολής Χωροφυλακής στις 18/2/20, από τις 9.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. με θέμα την ενδοοικογενειακή βία και εν γένει τη βία κατά των γυναικών.

Σεμιναριο Αστυνομίας

Το σεμινάριο υποστήριξαν επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου. Κατά κοινή παραδοχή των συμμετεχόντων στη συγκεκριμένη δράση, η έγκυρη ενημέρωση επί των διαστάσεων και παραμέτρων ενός τόσο ζωτικού και η ανταλλαγή εμπειριών, πρακτικών και τρόπων διαχείρισης του από αρμόδια στελέχη των δύο αυτών δομών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής τέτοιων περιστατικών, είναι όχι μόνον αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη.

Συμφωνήθηκε η επανάληψη του σεμιναρίου για όσα στελέχη της Αστ/κής Διεύθυνσης δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν σε αυτό αλλά , κυρίως, η διαρκής αλληλεπίδραση, ανατροφοδότηση και σύμπραξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης με το Γραφείο αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής Βίας της Αστ/κής Δ/νσης Ρεθύμνου προς όφελος όλων των Γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής βία και απευθύνονται στις δομές για την αντιμετώπισή του προβλήματος τους.    

 

Μια ταινία αφιερωμένη στη Γυναίκα

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης,  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ.Ρ. κα Άννα Ελευθεριάδου Γκίκα και η Κινηματογραφική Λέσχη Ρεθύμνου συμμετέχουν στον εορτασμό  της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, με μια εκδήλωση αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινά το δικό τους γενναίο αγώνα αξιοπρεπούς επι –δια –βίωσης. 

Τη  Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, προσκαλούν όλες τις συμπολίτισσες αλλά και τους συμπολίτες  στην αίθουσα του σινεμά «ΑΠΟΛΛΩΝ» και ώρα 18.00-20.00, στην προβολή της ταινίας «Her Job», η οποία προσφέρεται  με ελεύθερη είσοδο

Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, η ταινία του Νίκου Λαμπότ «Η Δουλειά της» με την Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου να επιστρέφει ως πρωταγωνίστρια στη μεγάλη οθόνη, παραδίδοντας μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία, ανεπιτήδευτη, οικεία και βαθιά ουσιαστική και να βραβεύεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, είναι ένας φόρος τιμής σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που συνεχίζουν να προχωράνε ακόμα κι όταν όλα γύρω τους καταρρέουν.

Η ταινία διηγείται με ειλικρινή και συγκινητικό τρόπο την ιστορία της Παναγιώτας, μιας σαραντάχρονης, σχεδόν αναλφάβητης νοικοκυράς και μητέρας δυο παιδιών, που θα χρειαστεί να αναζητήσει για πρώτη φορά δουλειά, όταν ο άντρας της χάσει τη δική του. Μη έχοντας πολλά προσόντα, θα προσληφθεί για λογαριασμό μιας ιδιωτικής εταιρείας καθαρισμού σ’ ένα νέο πολυκατάστημα. Εκεί, παρά τις συνθήκες εκμετάλλευσης και εργασιακής απαξίωσης, θα βιώσει μια πρωτόγνωρη αίσθηση οικονομικής και συναισθηματικής ανεξαρτησίας που θα την βοηθήσει να σταθεί για πρώτη φορά στα πόδια της. 

 

Γυναίκα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap