Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Οι δρόμοι του Ρεθύμνου θα γεμίσουν με ποδήλατα και χαμόγελα!

Δημοσιεύτηκε

στις

ποδήλατα
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου η σημερινή και ο δήμος Ρεθύμνης με το Τμήμα Αθλητισμού, και την υποστήριξη του ποδηλατικού συλλόγου Ρεθύμνου «ATLAS», διοργάνωσε Ποδηλατοβόλτα για σήμερα το απόγευμα σε δρόμους και σοκάκια της πόλης.

Πολίτες όλων των ηλικιών, παρέα με άτομα με ειδικές ανάγκες ΑμεΑ, θα συναντηθούν στις 18:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και γυρνώντας την πρώτη πεταλιά θα ξεκινήσουν για μία ξεχωριστή διαδρομή, στο παραλιακό μέτωπο, στην παλιά και νέα πόλη.

Η κουλτούρα χρήσης ποδηλάτου έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα στους ποδηλατοδρόμους του δήμου Ρεθύμνης, δημότες, φοιτητές ακόμη και ξένοι που έχουν επιλέξει την πόλη για να κατοικήσουν, να κάνουν εκτεταμένη χρήση του πιο φιλικού για το περιβάλλον αλλά και τον άνθρωπο μέσου μεταφοράς αστικών διαδρομών. Οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής για των προσανατολισμό των πολιτών στη χρήση ποδηλάτου είναι συνεχείς, με αποτέλεσμα η πόλη του Ρεθύμνου να λάβει ευρωπαϊκή διάκριση κατακτώντας την 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων για την ευρωπαϊκή εκστρατεία του 2019, με θέμα «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία».

Στο μεταξύ, εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο. Την Παρασκευή 5 Ιουνίου από τις 09:00 έως 13:00, στη μαρίνα Ρεθύμνου η πόλη παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο Ρέθυμνο υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ρεθύμνου και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».

Πρόκειται για την προσφορά όλων όσων μπορούν να δώσουν αίμα, μιας και υπάρχει αυξημένη ανάγκη, η οποία γίνεται ακόμα πιο επιτακτική σ’ αυτόν τον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό. Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν, παρακαλούμε να καλέσουν στο 6972443983 (καθημερινά 8:00 με 14:00 & 18:00 με 22:00) ή να στείλουν email στο seareth.doteszois@gmail.com, για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών εθελοντών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, στo χώρο θα βρίσκεται υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού που μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ.

Πηγή: ΑΠΕ

ποδήλατα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση minoan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση anek
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap