Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Πριν από 58 ολόκληρα χρόνια «ερχόταν στο φως» εντελώς τυχαία ένα σπουδαίο μνημείο της Μινωικής περιόδου. Ο δάσκαλος του  δημοτικού σχολείου Σωματά είδε έναν νεαρό μαθητή να κρατάει στο χέρι ένα ιδιαίτερο αγγείο μικρού μεγέθους. Αμέσως αντιλήφθηκε πως δεν επρόκειτο για ένα απλό αγγείο και κάλεσε την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρεθύμνου. Με αφετηρία αυτό το γεγονός, άρχισαν σύντομα εντατικές ανασκαφές οι οποίες ανέδειξαν την Μινωική νεκρόπολη των Αρμένων.

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης για το Daynight.gr

Η σημαντική από αρχαιολογικό ενδιαφέρον νεκρόπολη των Αρμένων, η οποία βρίσκεται 9χλμ νότια της πόλης του Ρεθύμνου, κοντά στο ομώνυμο χωριό των Αρμένων, αποτελεί το μεγαλύτερο ανασκαμμένο νεκροταφείο της Υστερομινωικής Περιόδου (1400-1200πΧ). Οι συστηματικές ανασκαφές ξεκίνησαν το έτος 1969 με επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας τον καθηγητή αρχαιολογίας Γιάννη Τζεδάκη.

Μέχρι την προηγούμενη δεκαετία και παρά την οικονομική κρίση, οι ανασκαφές συνεχίζονταν και έχουν αποκαλυφτεί συνολικά 231 τάφοι! Όλοι οι τάφοι, με εξαίρεση έναν κτιστό θολωτό, ανήκουν στον τύπο του υπόγειου, λαξευτού θαλαμοειδούς με διάδρομο, η πρόσβαση στον οποίο γινόταν με σκαλοπάτια ή ράμπα.

Ο alex που μας έχει προσφέρει τόσα υπέροχα βίντεο από ολόκληρη την Κρήτη, επισκέφτηκε τη νεκρόπολη και μας προσφέρει μία ιδιαίτερη «ξενάγηση».

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ