Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Μπήκαν οθόνες ταχύτητας για τους γκαζιάρηδες και τους… ξεχασιάρηδες | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μπροστά σε ένα πολύ ευχάριστο θέμα βρίσκονται όσοι χρησιμοποιούν τους τρεις κόμβους εισόδου στο Ρέθυμνο, καθώς εδώ και μερικές ημέρες έχουν τοποθετηθεί συσκευές οθόνης προληπτικής ένδειξης ταχύτητας.
Οι συγκεκριμένες συσκευές, προειδοποιούν τους οδηγούς για την ταχύτητα με την οποία κινούνται, βάζοντας έτσι «φρένο» στους… ξεχασιάρηδες.
Την ύπαρξη των συσκευών στον ΒΟΑΚ γνωστοποίησε η γνωστή διαδικτυακή σελίδα SOS BOAK μέσα από ανάρτησή της.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Εδώ και μερικές ημέρες υπάρχουν στους 3 κόμβους εισόδου του Ρεθύμνου, και συγκεκριμένα στον κόμβο Ατσιπόπουλου απέναντι απ το στρατόπεδο, στον κόμβο Τρία Μοναστήρια και στον κόμβο Μυσσιρια, συσκευές οθόνης προληπτικής ένδειξης ταχύτητας. Πρόκειται για ένα νέο (τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης!) εξελιγμένο σύστημα ειδοποίησης που ενημερώνει τους οδηγούς για την τυχόν αυξημένη ταχυτητα με την οποία κινούνται. Μάλιστα σε “επιβραβευει” όταν κινείσαι σύμφωνα με τα όρια, εμφανίζοντας ένα “thanks” και η ένδειξη είναι σε πράσινο χρώμα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ένδειξη είναι κόκκινη εμφανίζοντας ένα θαυμαστικό κ ένα τρίγωνο, προειδοποιώντας για την αυξημένη ταχύτητα.

Αρκετές φορές οι οδηγοί αυξάνουν την ταχύτητα του οχήματος χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια ταχύτητας, η συσκευή αυτή αυξάνει την οδική ασφάλεια διότι προειδοποιεί για την ταχύτητα που έχουμε αναπτύξει, η οποία είναι πάνω απ’ τα επιτρεπτά όρια κατά περίπτωση!

Αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της τοποθέτησης και ευελπιστούμε ότι μελλοντικά τέτοιου είδους οθόνες θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη την Κρήτη! Είναι μια αρχή στα πλαίσια προληπτικής οδικής ασφάλειας.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση daynight
Διαφήμιση cretanenergy
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ