Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: «Βροχή» ακυρώσεων θρησκευτικών γάμων λόγω κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε

στις

γάμος
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού με αυστηρούς περιορισμούς στον αριθμό των προσκεκλημένων, αλλά και τις αποστάσεις που οφείλουν να τηρούνται μεταξύ των τραπεζιών, ακύρωσε εκατοντάδες γάμους σε όλη την Κρήτη. Μια περιοχή που είθισται στους γάμους να προσκαλούνται και να παρευρίσκονται χιλιάδες καλεσμένοι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ρεθύμνου όπου οι νεόνυμφοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία πήραν την απόφαση να ακυρώσουν τους προγραμματισμένους εδώ και ένα χρόνο γάμους τους, αφενός στο πλαίσιο συμμόρφωσης τους με τα περιοριστικά μέτρα και αφετέρου γιατί επιθυμούν να περάσουν τη σημαντική στιγμή του γάμου τους έχοντας στο πλευρό τους εκατοντάδες καλεσμένους.

Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα «Ρ.Ν.» από τις δυο μητροπόλεις του νομού.

Ειδικότερα, στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου καταγράφεται πτώση των θρησκευτικών γάμων σε ποσοστό 80% συγκριτικά με την περσινή χρονιά, καθώς οι γάμοι που έχουν τελεστεί μέχρι στιγμής είναι μόλις 97, ενώ το 2019 ο αριθμός τους έφτασε τους 356. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι μόνο στην τοπική κοινότητα των Ζωνιανών Μυλοποτάμου έχουν ακυρωθεί σαράντα γάμοι. Ανάλογο είναι και το ποσοστό μείωσης των θρησκευτικών γάμων στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

Διαβάστε περισσότερα στο rethnea.gr

γάμος
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap