Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Ο «Ρεθεμνιώτης» ανεβάζει τον κατώτατο μισθό στα 1.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρεθεμνιώτης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων πλέον θέλει γερό στομάχι και να μπορείς να συγκρατήσεις τον εκνευρισμό σου.

Θλίβομαι πραγματικά όταν βλέπω ότι αν και περάσαμε τόσα χρόνια κρίσης με τόσες θυσίες, ακόμα δεν έχουν βάλει μυαλό οι πολιτικοί μας. 

Γράφει «Ο Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Αντί να ασχολούνται με το πώς θα φέρουν επενδύσεις και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μη φεύγουν οι νέοι από τον τόπο τους, αρκούνται σε «κοκορομαχίες» για το ποιος θα δώσει περισσότερα για κάτι που δεν το πληρώνουν οι ίδιοι. 

Τσακώνονταν την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή για τον κατώτατο μισθό. Πόσο πρέπει να αυξηθεί και γιατί να μην πάει στα 750 ευρώ, γιατί να αυξηθεί λίγο ή πολύ ή καθόλου. 

Και γιατί αγαπητοί μου δεν τον πάτε στα 1.000 ευρώ να τελειώνουμε; Σάμπως από την τσέπη σας θα τα δώσετε; Μήπως και σκέφτεστε αν και στα 800 ευρώ να πάει, φτάνουν για ένα νέο να ζήσει με αξιοπρέπεια; Ή μήπως μπορεί ένας εργοδότης να τα δώσει με τις εισφορές να έχουν πάει στα ύψη; 

Ή μήπως μας λείπει η εμπειρία από τα τεχνάσματα κάποιων εργοδοτών να μη δώσουν αυτά που πρέπει; 

Μήπως σε περιόδους ανάπτυξης ασχολείται κανείς με τον κατώτατο μισθό; Και μόνο που συζητούν για το πόσο πρέπει να είναι η ελάχιστη αμοιβή είναι ντροπή! 

Αντί να κοιτάξουν να πατάξουν τη γραφειοκρατία, το γρηγορόσημο και να φέρουν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, τσακώνονται για τη γίδα του γείτονα. 

Σήμερα ένας νέος με πτυχίο λίγες επιλογές έχει. Καφετέριες, ταβέρνες μπαράκια και ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό. 

Από εκεί θα έρθει η ανάπτυξη; Αν δεν έρθουν επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν ανάγκες για προσλήψεις δεν πρόκειται να δούμε προκοπή. 

Όσο οι άνεργοι είναι πολλοί και οι θέσεις λίγες, αυτές θα κακοπληρώνονται. Όταν θα φτάσουμε να είναι οι θέσεις πολλές και οι υποψήφιοι εργαζόμενοι λίγοι, τότε οι μισθοί θα βελτιωθούν. 

Άντε λοιπόν πολιτικοί μας, κάντε καμία δουλειά μπας και βρούμε και εμείς καμία… 

Την καλημέρα μας!

Διαβάστε εδώ περισσότερες σκέψεις από τον Ρεθεμνιώτη

Ρεθεμνιώτης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap