Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Η Αναστασία πέρασε πρώτη στο Παιδαγωγικό Ρεθύμνου!

Δημοσιεύτηκε

στις

παιδαγωγικό
Διαφήμιση
Διαφήμιση
515 Shares

Η Αναστασία μαθήτρια του ΓΕΛ Γαζίου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» με ένα φωτεινό χαμόγελο στο πρόσωπο δεν κρύβει την ικανοποίηση της.

«Το περίμενα, αλλά δεν περίμενα να βγω πρώτη» μας λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Το παιδαγωγικό ήταν η σχολή επιλογής της και για να πετύχει το στόχο πέρασε πολλές ώρες πάνω από τα βιβλία της. «Επειδή είχα συνηθίσει να διαβάζω πολύ ήθελα να γράψω πολύ καλά και πέρασα πρώτη». Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας; «Όσο και αν ακούγεται κλισέ, είναι το πρόγραμμα και η οργάνωση».

Μια που ήρθε η ώρα να περάσουν τα σχέδια σε φάση υλοποίησης η Αναστασία μας αποκαλύπτει ότι στους στόχους της είναι να κάνει και μεταπτυχιακά κατά προτίμηση στο εξωτερικό. «Μ αρέσει η ψυχολογία και ίσως θα μπορούσα να κάνω κάτι και πάνω σε αυτό». Έχοντας πάρει πρόσφατα το πτυχίο του πιάνου με άριστα δηλώνει ότι «θα ήθελα να φέρω τα παιδιά κοντά και στη μουσική. Θεωρώ ότι συνδυάζεται υπέροχα με τη διδασκαλία. Θα ήθελα παράλληλα να προχωρήσω τις σπουδές μου στη μουσική και με την αρμονία». Η εκπαίδευση είναι κάτι πολύ σημαντικό για την Αναστασία:

«Μ’ αρέσει να εξηγώ πράγματα» μας λέει. «Παίρνω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ότι μπορώ να μεταδώσω μια πληροφορία σε κάποιον, να την καταλάβει και να ανακαλύψει ότι αυτό που μαθαίνει έχει τη δική του σημασία. Και κυρίως να το εξελίξει από μόνος του. Θέλω να φέρω τους μελλοντικούς μου μαθητές όχι μόνο κοντά στη γνώση αλλά και στις γενικές αξίες για τη ζωή και κοντά στη μουσική. Είναι σημαντικός ο ρόλος του δασκάλου και ως μαθησιακή διαδικασία και ως ανθρωπιστική καθώς πλάθει χαρακτήρες. Ειδικά στο δημοτικό οπότε και αυτοί διαμορφώνονται».

Αφροδίτη Μουντουφάρη, με 17.490 μόρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τμήμα Ψυχολογίας Ρέθυμνο

παιδαγωγικό
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap