Βρειτε μας στα Social Media
 

ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Ελεύθερνα υποψήφια για μουσείο της χρονιάς στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Τα διεθνή άλματα προς την κορυφή του Μουσείου της Ελεύθερνας συνεχίζονται

Ο σπουδαίος αυτός χώρος, που συνεχίζει να αποσπά διθυραμβικές κριτικές από επισκέπτες, τουριστικούς φορείς και τον διεθνή Τύπο, προσθέτει στην εντυπωσιακή “συλλογή” των αριστείων του και την υποψηφιότητα για το “Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς”.

Είναι το δεύτερο μουσείο της χώρας με αυτή την υποψηφιότητα, μαζί με το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά, στην Αθήνα.

Ως γνωστόν, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας ιδρύθηκε για να στεγάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών που διεξάγονται εδώ και 30 χρόνια στην αρχαία Ελεύθερνα και μαζί του στη σχετική λίστα βρίσκονται υποψηφιότητες από συνολικά 40 χώρες. Τα δε αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2019.

Ειδικότερα, για την Ελεύθερνα, η πρωτοτυπία του μουσείου της, εκτός του γεγονότος ότι επαληθεύεται ο ομηρικός κόσμος στην Κρήτη, συνίσταται και στο ότι τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης ανανεώνονται κατά περιόδους από νέα αλλά και παλαιότερα ευρήματα των ανασκαφών.

Με τον τρόπο αυτό, το ενδιαφέρον τού κοινού θα είναι συνεχές και θα σχετίζεται με την αποκάλυψη και την επέκταση του συνεχιζόμενου ανασκαφικού έργου στον αρχαιολογικό χώρο.

Πηγή: rethemnosnews.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap