Βρειτε μας στα Social Media
 

Ρέθυμνο

Τι είναι το «Messy Play» που κάνει θραύση ΚΑΙ στο Ρέθυμνο;

Δημοσιεύτηκε

στις

messy play
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φέτος η Σχολική Χρονιά ξεκινάει δημιουργικά με πολύ λέρωμα, φαντασία, μοίρασμα, συνεργατικότητα και θεατρικό παιχνίδι. Γέλιο-Συναισθήματα-Τραγούδια-Παραμύθια-Ιστοριούλες, όλα είναι παρόντα!

Το Ἔνδον Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής” που δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο,  σας περιμένει για να γίνετε η πιο όμορφη ομάδα με το πιο δημιουργικό παιχνίδι της χρονιάς!

To Messy Play!

Η έναρξη των τμημάτων στο Ένδον θα λάβει χώρα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

1ο Τμήμα
Ηλικίες: 18 μηνών έως 3,5 ετών με συνοδεία Γονέων
Ώρες 17:00-18:00

2ο Τμήμα
Ηλικίες 4 έως 7 ετών
Ώρες 18:30-19:30

Υπεύθυνες Τμημάτων:
-Βογιατζή Ελένη, Λογοθεραπεύτρια
-Τσαβέλη Ευτυχία, Ψυχολόγος

Τηλέφωνο επικοινωνίας
6975674081, 6959259533
info.endon@gmail.com

Τι είναι το “Messy Play”;

Το Messy Play -αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει- είναι μία δραστηριότητα, κατά την οποία τα παιδιά παίζουν αναμιγνύοντας διάφορα μαλακά, υγρά και βρώσιμα υλικά. Με τον τρόπο αυτό, τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο, χωρίς να καθοδηγούνται από κανέναν άλλον, πέρα από τον ίδιο τους τον εαυτό.  Πρόκειται για ένα φυσικό, μη δομημένο παιχνίδι με στόχο να προσφέρει στα παιδιά διασκέδαση, χωρίς όρια και περιορισμούς.

Γιατί είναι σημαντικό το messy play;

▶ Μέσω του συγκεκριμένου τύπου παιχνιδιού το παιδί ακούει, αισθάνεται, αγγίζει και μυρίζει, έρχεται σε επαφή με χρώματα, υφές, σχήματα και μορφές σε δύο και τρεις διαστάσεις.

▶ Έρχεται επίσης σε επαφή με έννοιες όπως αυτές του σχήματος και του μεγέθους, καθώς μαθαίνει να υπολογίζει, να ομαδοποιεί, να ταξινομεί, να δημιουργεί μοτίβα κ.λπ.

▶ Τo messy play ενισχύει τη φυσική περιέργεια των παιδιών και ασκεί τη λεπτή τους κινητικότητα, φέρνοντάς τα σε επαφή με νέα υλικά και τρόπους διαχείρισής τους.

▶ Μέσω αυτού, τα παιδιά χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

▶ Ταυτόχρονα, πειραματιζόμενα με νέα υλικά, καλλιεργούν την επίλυση προβλημάτων, καθώς προσφέρει ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης για τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και σκέψεις των παιδιών. Έτσι, ενισχύεται η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

 

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στο συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού και ανάλογα πάντα με την ηλικία των παιδιών είναι:

● Αφρός
● Δαχτυλομπογιές
● Κόλλα
● Σαπουνόφουσκες
● Νερό
● Πηλός
● Ζυμάρι
● Πλαστελίνες
● Άμμος
● Πέτρες
● Κοχύλια
● Φύλλα
● Αλεύρι
● Δημητριακά
● Ζυμαρικά
● Όσπρια
● Ρύζι

messy play
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap