Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ένδον: Αυτός είναι ο χώρος στο Ρέθυμνο που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τον εαυτό σου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Εδώ και ένα χρόνο στην καρδιά του Ρεθύμνου στην οδό Χατζηδάκη 23, λειτουργεί ο χώρος μας με την ονομασία «Ένδον-Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής». Το όνομά μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επιγραφή των Δελφών «Γνώθι σ’αυτόν». Η επιστήμη της Ψυχολογίας ασχολείται κατεξοχήν με το ένδον της κάθε προσωπικότητας, επομένως για να μάθεις τον εαυτό σου και να αποκτήσεις αυτογνωσία- γνώθι σε αυτόν, χρειάζεσαι να κοιτάξεις μέσα σου! Ένδον!

Δημιουργώντας λοιπόν, το «Ένδον-Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής» στηριχτήκαμε ακριβώς σε αυτή την ανάγκη του ανθρώπου να εξερευνήσει, να αφουγκραστεί, να εκφράσει, να αποδεχτεί και να εξελίξει τον εαυτό του. Γιατί όσο πιο κοντά σε αυτόν ερχόμαστε, τόσο περισσότερο αποκτούμε συν-δεση, συν-είδηση και αυτογνωσία και δημιουργούμε χώρο για να ριζώσουν νέες εμπειρίες και νέες αλήθειες.

 

 

 

Η αγάπη και η τιμή μας απέναντι στον άνθρωπο και στις αξίες του και με σεβασμό απέναντι στην ίδια την ύπαρξη, μας οδήγησαν να σχεδιάσουμε, εκτός από τον χώρο μας, που τα καλωσορίζει και τα χωράει όλα, προγράμματα, εργαστήρια (labs) και δρώμενα (workshops) που δίνουν την ευκαιρία σε όλους με τιμές προσιτές στο κοινό, να αφυπνιστούν και να εν-θυμηθούν το σκοπό της ζωής τους, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού τους, με το να γίνονται οι καπετάνιοι του πλοίου τους που λέγεται «ευζωία». Για να ανθίσουμε και να ευζωίσουμε, χρειάζεται το άτομο να βρίσκεται σε αρμονία! Σε αρμονία με το Πνεύμα του, με το Σώμα του, με τις Αισθήσεις του και με τα Συναισθήματά του.

Κι όπως είχε πει κάποτε και ο Carl Jung «Η όρασή σου καθαρίζει μόνο όταν κοιτάζεις βαθιά μέσα σου. Όποιος κοιτάζει έξω ονειρεύεται, όποιος κοιτάζει μέσα αφυπνίζεται».

 

 

Στο χώρο μας παρέχονται υπηρεσίες για μικρούς και μεγάλους

Για μεγάλους:

  • Ατομική Ψυχοθεραπεία (Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία, Mindfulness, Art Therapy)
  • Ομάδες Αυτογνωσίας (Ψυχόδραμα, Συστημική Αναπαράσταση, Σωματική, Mindfulness, Art Therapy, Cinematherapy)
  • Θεραπεία Ζεύγους με τη μέθοδο EFT (Emotionally Focused Therapy)

Για μικρούς:

  • Λογοθεραπευτική Αξιολόγηση,
  • θεραπευτική παρέμβαση και αποκατάσταση σε παιδιά και ενήλικες με διαταραχές ομιλίας, λόγου, σίτισης-κατάποσης (ΕΟΠΠΥ)
  • Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών (ΕΟΠΠΥ)
  • Ειδική Διαπαιδαγώγηση (ΕΟΠΠΥ)
  • Messy Play & Θεατρικοπαιχνίδια

 

 

 

Η Μάρω Γιαννάκη δημιουργός του «Ένδον-Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής», είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, με κατεύθυνση στη Συμβουλευτική Ψυχολογία MSc, από το Manchester Metropolitan University. Επιπλέον έχει ειδικευθεί

-στην Ανώτερη Πρακτική Γνωσιακής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας- Εγκεκριμένη από την Βρετανική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP),

– στη θεραπεία Ζεύγους με τη μέθοδο EFT (Emotionally Focused Couples Therapy) από το ICEEFT ( International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy).

-στην τεχνική Mindfulness-Ενσυνειδητότητας για ενήλικες και παιδία,

-στη θεραπεία μέσω Τέχνης (Art Therapy),

-στη θεραπεία μέσω Κινηματογράφου (Cinematherapy),

-στην Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών,

-στο πρόγραμμα για τον Αυτισμό Social Skills Intervention Program

 

Η Co-worker και Συνεργάτις του Ένδον Βογιατζή Ελένη (6975674081), αποτελεί και τον βασικό παράγοντα του καλωσορίσματος και της υποδοχής της παιδικής φωνούλας και προσωπικότητας στο χώρο του Ένδον. Η ίδια είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας-Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου το 2016. Παράλληλα, ειδικεύτηκε σε θέματα που σχετίζονται με βαρήκοα άτομα, με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού (δομημένη εκπαίδευση TEACCH) στην εκμάθηση μέσω του παιχνιδιού κ.α. Η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε παιδιά δημοτικού, σε ειδικό σχολείο, σε ΕΕΕΕΚ και σε ιδιωτικό κέντρο λογοθεραπείας. Ωστόσο, φέτος με χαρά  προσφέρει τις θεραπευτικές υπηρεσίες της και στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ ‘’ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ’’ Ρεθύμνου.

 

Στο κέντρο μας δημιουργούμε εξατομικευμένα προγράμματα, βάση τις ανάγκες και  τις επιθυμίες του κάθε προσώπου, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Πάντα με όρεξη, χαρά και αγάπη για αυτό που κάνουμε!

Με εκτίμηση,

Γιαννάκη Μάρω

e-mail: info.endon@gmail.com tel. 6982884522

Ένδον- Κέντρον Προσωπικής Ανάπτυξης & Συμβουλευτικής

https://www.facebook.com/endonrethimno/

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap