Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Χωρίς να σπάσεις αβγά… το κυκλοφοριακό στο Ρέθυμνο δεν λύνεται

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης σε μια πόλη 35.000 κατοίκων επανέρχεται με κάθε αφορμή στην επικαιρότητα. Κάποιες γόνιμες και αποτελεσματικές λύσεις όμως, όχι…

Το Ρέθυμνο έχει κάνει πολλά βήματα στις υποδομές τους στους κεντρικούς δρόμους για μια βιώσιμη κινητικότητα, αλλά η νοοτροπία μας, πολλές φορές είναι η κύρια αιτία που στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων τις όποιες προσπάθειες.

Η φωτογραφία που συνοδεύει το δημοσίευμα του Daynight.gr είναι της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ρεθύμνου, Ελευθερίας Μιχάλα και απεικονίζει τη συμφόρηση που επικρατεί όταν συναντιόνται στον δρόμο δύο μεγάλα λεωφορεία της αστικής συγκοινωνίας, τα αποκαλούμενα… λεωφορεία-φυσαρμόνικα.

Σύμφωνα με την Ελευθερία Μιχάλα, επανειλημμένα η δημοτική κοινότητα έχει ζητήσει από τα ΚΤΕΛ να αντικατασταθούν τα συγκεκριμένα λεωφορεία με μικρότερα για να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Ρεθύμνου. Μάλλον δεν πρόκειται για οικονομικά βιώσιμη λύση για να μην έχει ιδρώσει το αυτί της διοίκησης των ΚΤΕΛ.

Αλήθεια; Οι οδηγοί των ΚΤΕΛ χρησιμοποιούν τις εσοχές για τις στάσεις; Είναι αυτές οι εσοχές διαθέσιμες; Είναι κάτι που μπορεί να γίνει στην πράξη; Ελέγχεται η στάθμευση που εμποδίζει την ομαλή διέλευση των οχημάτων για να μην παρατηρείται συμφόρηση που προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο;

Είναι θλιβερό μετά τις τόσες διεθνείς διακρίσεις του Ρεθύμνου, τα τόσα προγράμματα βιώσιμης κινητικότητας σε συνεργασία με επιστήμονες και πανεπιστημιακά ιδρύματα, ακόμα και τώρα να παρατηρούνται προβλήματα.

Δεν προβλέπεται να διανοιχθούν αρκετοί δρόμοι στο κέντρο που έχουν μείνει στα χαρτιά εδώ και δεκαετίες…

Οπότε; Τι απομένει; Είτε να αλλάξουμε νοοτροπία, είτε να γίνονται πιο αυστηροί έλεγχοι, είτε να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα.

Θα θέλατε πχ αυτόματα συστήματα που ανιχνεύουν την κίνηση να δίνουν εντολή ώστε να αναδύονται κολονάκια στη… μέση του δρόμου για να γίνεται αναγκαστικά και ομαλά η ροή των οχημάτων σε δύο λωρίδες της ίδιας κατεύθυνσης;

Αυτό θα έλυνε το πρόβλημα, τόσο απλά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ