Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Συνέντευξη με τον Ρεθυμνιώτη πρωταθλητή του Κικ Μπόξινγκ, Αντώνη Αρμεναντζόγλου!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Το κάποτε άγνωστο άθλημα του Κικ Μπόξινγκ έχει πλέον αποκτήσει πάρα πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Οι πρώτες επιτυχίες του παρελθόντος και ο δυναμικός χαρακτήρας του, έδωσαν την απαραίτητη ώθηση σε νέα παιδιά να ασχοληθούν και να το αγαπήσουν! Το αποτέλεσμα είναι σήμερα η χώρα μας να μετράει αρκετούς σημαντικούς αθλητές που φέρνουν διαρκώς διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ένα κοπέλι από το Ρέθυμνο, ο Αντώνης Αρμεναντζόγλου…

Γράφει ο Αντώνης Τσαλίκης

Ο μόλις 20 ετών Αντώνης ίσως να μην είναι ακόμη γνωστός σε κάθε κάτοικο του Ρεθύμνου, αλλά αποτελεί ένα αυθεντικό ταλέντο στο χώρο του Ελληνικού Κικ Μπόξινγκ. Το πρόσφατο διάστημα μάλιστα έχει καταφέρει μέσα από εξαιρετικές εμφανίσεις να περάσει στα μεγάλα σαλόνια του αθλήματος, να έχει αγώνες στο εξωτερικό και με μία εμφατική νίκη στη Μόντζα της Ιταλίας να είναι νέος πρωταθλητής Ευρώπης WKU!

Κάπου εδώ ας μην πούμε περισσότερα εμείς για τον Αντώνη Αρμεναντζόγλου, αλλά να τον γνωρίσετε εσείς μέσα από την συνέντευξη που μας έδωσε.

 

Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το κικ-μπόξινγκ;

Στην ηλικία των 13 χρονών ως ένα αρκετά στρουμπουλό παιδί που έψαχνε το δικό του τρόπο εκτόνωσης και άθλησης.

 

Είχες από νεαρή ηλικία τάση προς τα μαχητικά αθλήματα ή ανακάλυψες το ταλέντο στην πορεία;

Όλα ξεκίνησαν την πρώτη φορά που είδα την θρυλική ταινία Ρόκυ, όπου αμέσως άρχισα να θαυμάζω την μαχητικότητα ενός μαχητή και να θέλω και εγώ μια μέρα να γίνω μαχητής όπως και εκείνος. Έτσι γράφτηκα tae kwo do ένα πολύ ωραίο άθλημα όμως δεν ήταν αυτό που έψαχνα. Μετά από αρκετά χρόνια έμαθα για τον πρωταθλητή μας Μιχάλη Ζαμπίδη βλέποντας όλους τους αγώνες του ξανά και ξανά. Μια μέρα με ρωτάει ένα από τα αδέρφια μου «θέλεις να γραφτείς κικ μπόξινγκ; είναι το άθλημα που παίζει ο Ζαμπίδης». Αμέσως γράφτηκα εκεί και από τότε δεν ξανά άλλαξα άθλημα.

 

Ποιοι είναι οι προπονητές που ασχολήθηκαν μαζί σου μέχρι να φτάσεις στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεσαι σήμερα;

Πίσω από κάθε πρωταθλητή κρύβεται και ένας άνθρωπος που έχει αγωνιστεί πολύ για να φτάσει αυτός ο αθλητής εκεί που βρίσκεται, ο οποίος είναι εκεί στις επιτυχίες αλλά και στις αποτυχίες στα ωραία και στα δύσκολα. Δάσκαλος μου είναι ο Ιωάννης Θεοφάνους στον οποίο θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ διότι έχει πιστέψει στις δυνατότητες μου και αυτό μου δίνει πολύ μεγάλη δύναμη. Με το δάσκαλο μου έχουμε μια άψογη συνεργασία, προετοιμαζόμαστε σκληρά πριν από κάθε μου αγώνα και έχουμε καταφέρει μαζί να φέρουμε εις πέρας επιτυχώς κάθε πρόκληση που έχει σταθεί απέναντί μας. Πολύτιμη είναι και η βοήθεια της ομάδας μου στο FIGHΤ CLUB GALATSI η οποία και απαρτίζεται από ξεχωριστά άτομα του χώρου, καθώς και η στήριξη των χορηγών μου.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώτο μου δάσκαλο που είναι ο Μαρκόπουλος Κώστας στο Ρέθυμνο ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που με έβαλε στον μαγικό κόσμο του κικ μποξινκ. Καταφέραμε επίσης πολλαπλές επιτυχίες σε όλη την Ελλάδα και ήταν πολύτιμη η στήριξη του απέναντι μου.

 

Πόσες ώρες προπόνησης την ημέρα απαιτούνται πριν από κάποιο σημαντικό αγώνα και ποιες οι θυσίες στην προσωπική ζωή;

Όταν έχεις πάρει την απόφαση να ασχοληθείς με τον πρωταθλητισμό τότε γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν θα έχεις ελεύθερο χρόνο και θα έχεις περιορισμένη προσωπική ζωή. Το πρόγραμμα μου πριν από κάθε μου αγώνα είναι δυο προπονήσεις μια πρωινή και μια βραδινή, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα το οποίο το περνάω στην σχολή η στο σπίτι μελετώντας. Έτσι ο μόνος ελεύθερος μου χρόνος είναι το απόγευμα του Σαββάτου και η Κυριακή.

 

Ποια η γνώμη σου για το επίπεδο του κικ-μποξινγκ πιο συγκεκριμένα στο νησί της Κρήτης;

Η φετινή χρονιά για την Ελλάδα ήταν αρκετά ελπιδοφόρα διότι Έλληνες μαχητές που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό με πολύ μεγάλους αθλητές του παγκόσμιου κικ μποξινγκ κατάφεραν να σταθούν νικητές και αυτό αποδεικνύει ότι πλέον το επίπεδο του κικ μποξινγκ στην Ελλάδα είναι υψηλό και δεν έχει να φοβηθεί κάτι .

Στην Κρήτη υπάρχει αρκετά καλό επίπεδο οι αθλητές της όμως δεν συμμετέχουν στις μεγάλες διοργανώσεις της χώρας. Δεν διοργανώνονται συχνά επαγγελματικοί αγώνες εντός του νησιού με συνέπεια οι αθλητές να μην μπορούν να πάρουν αρκετές εμπειρίες. Είμαι αρκετά αισιόδοξος και εύχομαι αυτό να αλλάξει τα επόμενα χρόνια και να βλέπουμε όλο και περισσότερο κρητικούς αθλητές να συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις.

 

 

Ποιες είναι κατά την γνώμη σου οι μεγαλύτερες προκλήσεις για έναν αθλητή που θέλει να περάσει από την απλή ενασχόληση σε ερασιτεχνικό επίπεδο στους επαγγελματικούς αγώνες;

Ένας ερασιτέχνης αθλητής καλείτε να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις στην προσπάθεια του να γίνει και αυτός επαγγελματίας αθλητής. Οι απαιτήσεις είναι αρκετά μεγάλες καθώς η επικινδυνότητα ανεβαίνει μιας και οι αθλητές είναι ποιο έμπειροι, είναι προετοιμασμένοι περισσότερο και δεν χρησιμοποιούνται αρκετά βασικά προστατευτικά. Έτσι τα χτυπήματα να είναι πολύ ποιο δυνατά και επικίνδυνα. Μια από τις ποιο μεγάλες δυσκολίες που συναντά μιας και βρισκόμαστε σε αρκετά δύσκολη οικονομική κατάσταση σαν κράτος είναι η οικονομική ενίσχυσή του αθλητή .Το κράτος δε βοηθάει με κανένα τρόπο τους αθλητές του και έτσι ο αθλητής για να μπορέσει να συντηρηθεί εργάζεται και χάνει αρκετές ώρες προπονήσεις. Επίσης μεγάλη βοήθεια παίρνει από τους χορηγούς του αν έχει.

 

Ο φόβος στα μαχητικά αθλήματα υποστηρίζουν κάποιοι πως είναι σύμμαχος; Το πιστεύεις και εσύ ή ο φόβος θα πρέπει να εξαφανιστεί πριν πατήσεις στο ρινγκ;

Ο φόβος στα μαχητικά αθλήματα υπάρχει όσο καλός και αν είσαι. Δεν πιστεύω ότι σταματάει να υπάρχει. Εγώ τον φόβο τον χρησιμοποιώ σαν κίνητρο για να προπονηθώ περισσότερο και ποιο ποιοτικά, έτσι ώστε την στιγμή της μάχης να είμαι έτοιμος να τον αντιμετωπίσω και αυτόν αλλά και τον αντίπαλο μου.

 

Πιστεύεις πως η δημοτικότητα που έχεις πάρει το τελευταίο διάστημα, μπορεί να επηρεάσει τον χαρακτήρα σου και την προσήλωση στους στόχους;

Από μικρός ήμουν αρκετά κοινωνικό άτομο με αρκετά ισχυρό χαρακτήρα και είχα σύμμαχο μου την οικογένεια μου. Πιστεύω πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα μου και τους στόχους μου. Αντίθετα η δημοτικότητα που έχω πάρει το τελευταίο διάστημα μπορεί να με βοηθήσει να τους πετύχω και να θέσω ακόμη νέους πιο υψηλούς στόχους.

 

Πώς νιώθεις όταν αγωνίζεσαι σε μία ξένη χώρα και όχι στην Ελλάδα;

Τα συναισθήματα μου όταν αγωνίζομαι σε μια χώρα του εξωτερικού είναι αρκετά μεγάλα. Νιώθω ότι δεν μάχομαι για να κάνω περήφανη μόνο την οικογένειά και την ομάδα μου, αλλά και όλη την Ελλάδα. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι ένα μεγαλύτερο βάρος αλλά μου δίνει περισσότερη δύναμη για να τα καταφέρω, και όταν το καταφέρω τότε μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισες μέσα στο ρινγκ;

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αντιμετωπίσει είναι πραγματικά ο ίδιος μου ο εαυτός, τον οποίο πρέπει να πείσω ότι μπορεί να τα καταφέρει να είναι αυτός ο νικητής, με οποιονδήποτε αντίπαλο και να έχω απέναντί μου.

 

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σου στο άθλημα;

Στόχος μου είναι, να κατακτήσω ακόμη περισσότερους επαγγελματικούς τίτλους και να συμμετάσχω και να πρωταγωνιστώ στις μεγαλύτερες διοργανώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ