Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Πήραν φωτιά οι τιμές πολυτελών κατοικιών στα Χανιά

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Καλπάζουν» οι τιμές των πολυτελών θερινών κατοικιών στους top ελληνικούς προορισμούς. Η διαρκής ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού έχει αφήσει το αποτύπωμά της και στις high end κατοικίες, τα ενοίκια των οποίων καταγράφουν πολύ υψηλές αυξήσεις κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Algean Property, το 2018 η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος βρίσκονται στη κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα ενοίκια των πολυτελών κατοικιών σε όλη τη Μεσόγειο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο top ten βρίσκονται συνολικά οκτώ ελληνικοί προορισμοί.

Για τη Μύκονο ειδικά η Algean επισημαίνει ότι καταγράφει αύξηση κατά 8,5% σε σχέση με το 2017, με το μέσο εβδομαδιαίο τίμημα να φτάνει πλέον τα 11.500 ευρώ, παρά το γεγονός ότι και πέρυσι είχε καταγράψει ανάλογη αύξηση (8,4%) σε σχέση με το 2016.

Αλλά και η Σαντορίνη, όπου το μέσο εβδομαδιαίο ενοίκιο για πολυτελή κατοικία φτάνει τα 8.000 ευρώ φέτος, καταγράφει υψηλές αυξήσεις (6,4% φέτος) για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ και η Πάρος με 6,3% άνοδο φέτος έχει διαμορφώσει τα ενοίκια στα 5.250 ευρώ την εβδομάδα.

Πίσω από τους τρεις ελληνικούς προορισμούς βρίσκεται η Τυνησία, που καταγράφει άνοδο κατά 6% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στην πέμπτη θέση στο top ten εισέρχεται η Σκιάθος με 5,9% σε σχέση με το 2017.

Από εκεί και πέρα είναι η Ρόδος και το Πόρτο Χέλι με 5,3%, οι Δαλματικές Ακτές με 5,1%, και η Ελούντα μαζί με Χαλκιδική και Χανιά με 4,8%.

Απόλυτες τιμές

Σε απόλυτες τιμές τα πλέον ακριβά ενοίκια για high end κατοικίες έχει το Saint Tropez με 13.000 ευρώ την εβδομάδα κατά μέσο όρο, αλλά η αύξηση σε σχέση με πέρυσι ήταν μόλις στο 3,8%. Ακολουθεί η Μύκονος με 11.500 ευρώ, οι Κάννες με 9.250, η Nice στη Γαλλία με 9.000 ευρώ και τη πεντάδα κλείνει η Σαντορίνη με 8.000 ευρώ.

Η αγορά

Οι τιμές ενοικίασης σε ολόκληρη την περιοχή παρουσίασαν θετική ανοδική πορεία, με την Ελλάδα να σημειώνει την υψηλότερη ανάπτυξη και η Μύκονος να είναι η κορυφαία για το 2018, σε ονομαστική αύξηση (+1.000 ευρώ κατά μέσο όρο εβδομαδιαία τιμή ενοικίασης).

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του νησιού στον τουρισμό τα τελευταία πέντε χρόνια, σε συνδυασμό με την ταχεία βελτίωση της τουριστικής υποδομής του, τόσο από ποιοτική όσο και από ποσοτική άποψη, την έχουν καταστήσει πόλο έλξης για όλους τους τύπους επενδυτών, προσελκύοντας προοπτικές αγοραστές από όλο τον κόσμο, σημειώνει η Algean Property.

Η δυναμική του τουρισμού είναι μακράν ο κύριος παράγοντας της αύξησης των αποδόσεων των high end κατοικιών για διακοπές στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, η αγορά αυτή εξυπηρέτησε ως βοηθητική υπηρεσία στον τομέα της εγχώριας φιλοξενίας, καλύπτοντας την αυξανόμενη ζήτηση διακοπών στην Ελλάδα. Αυτό, σε αντάλλαγμα, οδήγησε σε αύξηση των τιμών ενοικίασης κατοικιών διακοπών, τα οποία, σε συνδυασμό με τη διόρθωση των τιμών που παρατηρήθηκε στην ελληνική αγορά κατοικιών λόγω της οικονομικής κρίσης από το 2008, έφεραν όλους τους μεγάλους ελληνικούς προορισμούς ως κορυφαίους στη Μεσόγειο.

«Η έρευνά μας επιβεβαιώνει ότι η ελληνική αγορά διακοπών συνεχίζει να είναι η πιο ελκυστική αγορά της Μεσογείου που προσφέρει τις υψηλότερες αποδόσεις σε σύγκριση με τους άμεσους ανταγωνιστές της στην περιοχή», επισημαίνεται στην έκθεση.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap