Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Νέα, πρωτοποριακή τεχνολογία μπήκε πρόσφατα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
Το τρισδιάστατο σύστημα απεικόνισης του εσωτερικού του ματιού ήρθε στην Κρήτη

Μια νέα, πρωτοποριακή τεχνολογία μπήκε πρόσφατα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Η τεχνολογία αυτή, που λέγεται NGENUITY® 3D, φέρνει μια επανάσταση στο νοσοκομείο. Ο κος Γιώργος Παππάς, υπεύθυνος του τομέα Χειρουργικής Αμφιβληστροειδούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου που ήδη δοκίμασε το νέο σύστημα, μας μίλησε για τα πλεονεκτήματα του.

Πρόκειται για ένα σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης του εσωτερικού του ματιού που Α)Εξασφαλίζει πολύ υψηλή ευκρίνεια που συνδυάζεται με πολύ μεγάλη μεγέθυνση. Συνδυασμός που δεν μπορούσε να επιτευχθεί με τις τεχνικές οπτικές που είχαμε στη χειρουργική του ματιού. Β)Δίνει διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει.”Μπορείς να διακρίνεις έτσι πολύ καλύτερα το πρόβλημα που υπάρχει με τους ιστούς. Γ) Παρέχει 3D απεικόνιση και άρα εξαιρετικό βάθος πεδίου “και άρα μπορείς να κινείσαι με άνεση σε διάφορα επίπεδα του ματιού” Δ)Είναι ένα εξαιρετικό διδακτικό εργαλείο καθώς το χειρουργείο γίνεται μαζί με όλη την ομάδα σε μια πολύ μεγάλη οθόνη, με όλο το προσωπικό να συμμετέχει.

Το σύστημα αυτό είναι βέβαια υπό δοκιμή, άρα δεν ανήκει στον εξοπλισμό του νοσοκομείου, “ευελπιστούμε στο άμεσο μέλλον αυτό να γίνει ένα κομμάτι του εξοπλισμού μας.”

Πρέπει τέλος να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι το δεύτερο στην Ελλάδα που έρχεται σε δημόσιο νοσοκομείο.

Πηγή: flashnews.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap