Βρειτε μας στα Social Media

ΛΑΣΙΘΙ

Εθελοντές φύτευσαν λουλούδια στα παρτέρια αλλά οι κατσικούλες δεν εκτιμούν… πράμα! | ΒΙΝΤΕΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

κατσικούλες
Διαφήμιση
Διαφήμιση
84 Shares

Μεταφερόμαστε στην ακριτική Σητεία, στην άκρη της Κρήτης, στην πλώρη, εκεί από όπου ανατέλλει ο ήλιος κάθε μέρα στο νησί μας.

Εκεί όπου οι κατσίκες… βόσκουν από το πράσινο του δήμου.

Γράφει ο «Ρεθεμνιώτης» για το Daynight.gr

Η σχετική ανάρτηση με το βίντεο έγινε στο Sitia on line και ξεσήκωσε ποικίλες αντιδράσεις.

Οι περισσότεροι έσπευσαν να υπερασπιστούν τις κατσικούλες που απλά έβοσκαν την πρασινάδα που φύτρωσε στα παρτέρια του δήμου Σητείας μετά το ευεργετικό πότισμα του αυτόματου συστήματος.

Κάποιοι μάλιστα πρότειναν να τις πρoσλάβει ο δήμος για ανάλογες εργασίες καθαρισμού. Στα παρτέρια αυτά του ποδηλατόδρομου είχαν γίνει πρόσφατα φυτεύσεις από εθελοντές, έτσι και οι κατσίκες εθελοντικά καταναλώνουν τα αγριόχορτα και τα ζιζάνια που ξεφύτρωσαν.

Με ακόμα πιο χιουμοριστική διάθεση κάποιοι σχολίασαν ότι το ξύγαλο που είναι γαλακτοκομική σπεσιαλιτέ της Σητείας, θα είναι τώρα πιο… νόστιμο! Εξήραν παράλληλα τα οφέλη της ελευθέρας βοσκής, όμως υπήρξαν και κάποιοι πιο σκληροπυρηνικοί που αναζήτησαν ευθύνες στους ιδιοκτήτες των ζωντανών.

Μια από τα ίδια και στο Ρεθυμνάκι

Πάντως μη νομίζετε… Μπορεί το Ρέθυμνο από τη Σητεία να χωρίζεται με πάνω από 200 χιλιόμετρα δύσκολου οδικού δικτύου, αλλά ζουν σε παράλληλα σύμπαντα.

Νέοι οι ποδηλατόδρομοι και στην πόλη μας, προσπάθειες για αλλαγή στον τρόπο και την ποιότητα ζωής, όμως ακόμα και η βόσκηση στο πράσινο του δήμου, είναι ένα φαινόμενο που έχει… ανθίσει και στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στον Πλατανιά, στα ανατολικά προάστια της πόλης, είτε από πλημμελή περίφραξη, είτε από ηθελημένη κατάχρηση του δημόσιου πρασίνου για τάισμα οικόσιτων ζώων.

Δείτε ενδεικτικά παλαιότερο ρεπορτάζ του cretedoc:

Σε κάθε περίπτωση για το Ρέθυμνο ο βασικός κανόνας είναι ότι επιτρέπεται η διατήρηση οικόσιτων ζώων νότια του ΒΟΑΚ. Σε διαφορετική περίπτωση, η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη.

κατσικούλες
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap