Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Τι συμβαίνει με τους αιφνίδιους θανάτους – Ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα 1 ώρα πριν

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

ανακοπή

Τα περιστατικά αιφνίδιων θανάτων που καταγράφονται στο νησί και αφορούν νέους ανθρώπους φαινομενικά υγιείς, προβληματίζουν και ανησυχούν τους ειδικούς.

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος είναι ο απροσδόκητος, ο “ξαφνικός” θάνατος, που συμβαίνει σε άτομο που φαίνεται υγιές, ή σε κάποιον που πάσχει από μια χρόνια ασθένεια, αλλά στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση ή σε βελτίωση.

Αιφνίδιο χαρακτηρίζουμε το θάνατο που συμβαίνει μέσα σε 1 ώρα, από την εμφάνιση κάποιων ενοχλημάτων.

Συνήθως, μαθαίνουμε ότι κάποιος ή κάποια αισθάνθηκε αδιαθεσία, πόνο στο στήθος, «φτερουγίσματα», ταχυπαλμία, πολύ μεγάλη εξάντληση, έντονο ιδρώτα, δύσπνοια, ζάλη, και ότι κατέληξε, ενώ μεταφερόταν στο Νοσοκομείο με ιδιωτικό μέσο ή ασθενοφόρο.

“Είναι κάτι που το συζητάμε στην επιστημονική κοινότητα, που μας μας προβληματίζει αλλά πρόκειται για εμπειρικές διαπιστώσεις και μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τους λόγους που συμβαίνει αυτό” είπε στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Μανόλης Σκαλίδης.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η αύξηση αυτή πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω της πανδημίας ο κόσμος άφησε πίσω τις προληπτικές εξετάσεις αλλά και τη θεραπεία του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στις περισσότερες περιπτώσες αιφνίδιων θανάτων δεν υπάρχουν γνωστά προβλήματα υγείας. Ο καρδιολόγος τόνισε ότι πρέπει να ανησυχήσουμε αν νιώθουμε έντονη κόπωση, βάρος στο στήθος, ζαλάδα, αίσθημα έντονων παλμών, αν έχουμε τάσεις λιποθυμίας και να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια.

Ο κ. Σκαλίδης συνιστά καρδιολογικό έλεγχο στην ηλικία των 40 ετών και έλεγχο της χοληστερίνης από την ηλικία των 20-25 ετών.

Στην Κρήτη κάθε χρόνο καταγράφονται πάνω από 1.200 εμφράγματα, ενώ από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 350 θάνατοι από καρδιακή ανεπάρκεια.

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ