Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Κρήτη: Μετανάστες από τη Συρία και το Πακιστάν στις κουζίνες και την καθαριότητα των ξενοδοχείων

Δημοσιεύτηκε

στις

TUI
Διαφήμιση xalkiadakis
Διαφήμιση xalkiadakis

Με μετανάστες από τη Συρία, το Πακιστάν και άλλες χώρες, αναμένεται να καλυφθούν οι ανάγκες των ξενοδοχείων σε εργατικό δυναμικό, καθώς όπως, είναι γνωστό, οι ελλείψεις είναι τεράστιες στις κουζίνες, την υποδοχή, την καθαριότητα και τόσες άλλες ειδικότητες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων, Νίκο Χαλκιαδάκη, οι ελλείψεις αρχίζουν να καλύπτονται, χωρίς να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι το πρόβλημα επιλύεται καθώς η τουριστική σεζόν είναι μπροστά.

Θυμίζουμε ότι όλο το τελευταίο διάστημα, όπως το “Ράδιο Κρήτη” ανέδειξε μέσα από τα ρεπορτάζ του, οι ξενοδοχειακές μονάδες είχαν επιδοθεί σε έναν ιδιότυπο ”αγώνα αντοχής”, ώστε και να ανοίξουν και να μην επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο η σεζόν.

Σύντομα εξάλλου, το ερευνητικό εργαλείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, θα δημοσιοποιήσει έρευνα που θα περιγράφει το μέγεθος του προβλήματος αν και έχει υπολογιστεί πανελλαδικά σε πάνω από 55.000 θέσεις εργασίας.

Οι τουριστικοί παράγοντες απέδωσαν το πρόβλημα στην πανδημία, που ουσιαστικά το μεγιστοποίησε, δημιούργησε συνθήκες ανασφάλειας στην πλειονότητα των εργαζομένων και πολλούς τους οδήγησε σε αλλαγή εργασιακού πεδίου καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα τουρισμός δεν υπήρχε…

Την ίδια στιγμή, και η “άνθιση” της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα, που συνοδεύτηκε με την κατακόρυφη αύξηση της προσφοράς καταλυμάτων απορρόφησε χιλιάδες εργαζόμενους.

Εξαρχής, λοιπόν, είχε τονιστεί ότι το κενό που δημιουργήθηκε θα πρέπει να καλυφθεί από το εξωτερικό.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Χαλκιαδάκη, αύριο, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS, που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, διοργανώνει την ημέρα καριέρας στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο από τις 10.00 έως τις 17.00 το απόγευμα.,

Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης προσφύγων και μεταναστών στην τοπική αγορά εργασίας και τη διασύνδεση ιδιωτικών φορέων και πιθανών εργοδοτών με υποψηφίους εργαζόμενους.

Επιπλέον, καθώς οι δράσεις έχουν ενταξιακό χαρακτήρα θα είναι ανοιχτές σε όλους τους ενδιαφερόμενους που αναζητούν εργασία.

Στο μεταξύ, οι ξενοδόχοι αναμένουν τα αντανακλαστικά της Πολιτείας και για το φλέγον θέμα της οικονομικής στήριξης με φόντο τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Ενδεικτικά, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι για μία ξενοδοχειακή μονάδα έως 250 κλίνες θα πρέπει να καταβάλει στη ΔΕΗ ποσό ύψους 80.000-90.000 ευρώ το μήνα για το ρεύμα ενώ πριν πλήρωνε, για τα ίδια δωμάτια, έως 60.000-65.000 ευρώ.

“Εάν υπάρχουν πληρότητες, τα χρήματα αυτά βγαίνουν. Όμως μιλάμε για μία αύξηση έως 70%… Είναι παράλογο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή: ekriti.gr

TUI
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση louvro
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση gialos
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap