Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ποιες οι πιθανότητες για νέο σεισμό στην Κρήτη μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Δημοσιεύτηκε

στις

σεισμός
Εικόνα από το σημερινό σεισμό στο χωριό Σαμπά


40 Shares

O καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, αναφέρθηκε με δημοσίευση στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook, στον σεισμό των 4, 8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα, με επίκεντρο περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο νομό Ηρακλείου.

O κ. Τσελέντης, φαίνεται καθησυχαστικός και τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, προσθέτοντας ότι θα υπάρχουν αρκετοί μετασεισμοί ενώ η πιθανότητα για νέο σεισμό μεγαλύτερο των 5R στις επόμενες 7 ημέρες είναι 4,5% και των 6R είναι μηδαμινή δηλ. 0,5%.

Η ανάρτηση του κ. Τσελέντη στο Facebook:

« 4,8R στο Αρκαλοχώρι στις 5:07 σήμερα το πρωί. Θα έχουμε αρκετούς μετασεισμούς λόγω του πολύ μικρού εστιακού βάθους των 4,5 Χμ. Δεν βλέπω προς το παρόν λόγους ανησυχίας γιατί δε βλέπω κάποια μετατόπιση προς κοντινές μεγάλες ρηξιγενής ζώνες.

Υπολογίσαμε ότι η πιθανότητα να έχουμε νέο σεισμό μεγαλύτερο των 5R στις επόμενες 7 ημέρες είναι 4,5% και των 6R είναι μηδαμινή δηλ. 0,5%!   (+ = .%, + = .%).

Το Γεωδυναμικό μήνες τώρα έχει τοποθετήσει επιπλέον έξι σεισμογράφους στο Νομό Ηρακλείου και καταγράφουμε με μεγάλη λεπτομέρεια τους μικρούς σεισμούς που γίνονται. Η μέχρι τώρα σεισμική δραστηριότητα έχει τα χαρακτηριστικά σεισμικής σμηνοσειράς και εξελίσσεται κυρίως ανατολικά του Γιούχτα και δυτικά του ρήγματος Καστελλίου Ηρακλείου αλλά και αρκετά βορειότερα της λεκάνης Μεσαράς μέχρι σχεδόν την ακτογραμμή προς τον Βορρά.

Αλλά όπως έχω πει ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος του δομικού ιστού της πόλης και οι κάτοικοι να ακολουθούν τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης.

ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΜΟΥ.

σεισμός
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση etem
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap