Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κρήτη: Έδιωξαν μαθητή από το σχολείο επειδή η μητέρα του είναι αρνήτρια του κορονοϊού

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολείο
Κεντρική φωτογραφία αρχείου


81 Shares

Η μητέρα υποστήριξε πως δεν πιστεύει στην ύπαρξη και σοβαρότητα του ιού, ούτε φυσικά και στον εμβολιασμό και το ίδιο προτρέπει να κάνει και το παιδί της.

Μητέρα αρνήτρια του κορονοϊού δεν προσκόμισε αρνητικό σελφ τεστ και τη χρήση μάσκας από τον γιο της, σε σχολείο στις Γούβες Ηρακλείου, όπως αναφέρει το kriti360.gr.

Η μητέρα υποστήριξε πως δεν πιστεύει στην ύπαρξη και σοβαρότητα του ιού, ούτε φυσικά και στον εμβολιασμό και το ίδιο προτρέπει να κάνει και το παιδί της.

Την αποκάλυψη της μητέρας – αρνήτριας έκανε ο διεθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Ηρακλείου Γιάννης Καραγιαννίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Τηρώντας το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού, ο διευθυντής του σχολείου απαγόρεψε την είσοδο τόσο στο μαθητή όσο και τη μητέρα του.

Γενικότερα, ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε πως από τα έως τώρα στοιχεία, που έχει συγκεντρώσει από τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου, το 15% των μαθητών ήδη έχει εμβολιασθεί.

Διαβάστε επίσης: Με μόλις 4 μαθητές ο αγιασμός στη Γαύδο | ΦΩΤΟ

Άνοιξαν τα σχολεία σήμερα – Όλα τα μέτρα που ισχύουν

Με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και πάλι σε ισχύ, αλλά με την προσθήκη μιας νέας παραμέτρου, εκείνης του εμβολιασμού, η νέα χρονιά ξεκινά με κύριο στόχο του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα φέτος να πραγματοποιηθούν αποκλειστικά δια ζώσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση μάσκες σε όλους τους χώρους και η επίδειξη υποχρεωτικά self test δυο φορές την εβδομάδα από τους μαθητές που είναι ανεμβολίαστοι ή κάτω των 12. Οι εκπαιδευτικοί, αντίστοιχα, δύο rapid test με δική τους δαπάνη. Όσοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού αρκεί η επίδειξη του πιστοποιητικού ή της βεβαίωσης νόσησης για όσους έχουν αρρωστήσει εντός του τελευταίου εξάμηνου.

Για την πρώτη εβδομάδα το self test πρέπει να γίνει την Κυριακή ή το πρωί της Δευτέρας πριν το σχολείο. Από την επόμενη εβδομάδα θα γίνονται Τρίτη και Παρασκευή, έως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Οι μαθητές/τριες προσέρχονται σήμερα στα σχολεία στις 8.15′ όπου θα παραμείνουν για την τέλεση του αγιασμού στον αύλειο χώρο του σχολείου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, και μετά θα εισέλθουν στις αίθουσες για τη χορήγηση οδηγιών για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς της Covid-19, την ορθή χρήση της μάσκας, την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, τη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο και τη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

σχολείο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap