Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ηράκλειο: «Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς» – Συγκίνηση στην αποφοίτηση της αδερφής του, Ελένης

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
514 Shares

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 22 Νοεμβρίου η ορκωμοσία των φοιτητών της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης με την παρουσία τελειόφοιτων τόσο από το Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών όσο και από το Πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής.

Το «παρών» έδωσε πέραν των φοιτητών και των γονιών τους και των μελών ΔΕΠ και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος έδωσε βροντερό «παρών» και απέδειξε γι’ άλλη μια φορά πόσο ταπεινός και σοβαρός άνθρωπος είναι.

Ανάμεσα στους ορκισθέντες ήταν και η αδερφή του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή το 2015, Ελένη Γιακουμάκη αποφοίτησε από το πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ήταν εκείνος που κήδεψε το Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Σέλι όταν ήταν Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης με ποιμαντικό και προσφιλή τρόπο έδωσε τον τίτλο σπουδών στην νεαρή απόφοιτη. Και ως είθισται και με την περίπτωση του Σεβασμιωτάτου τέως Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο νυν Αρχιεπίσκοπος Κρήτης έβγαλε λόγο και μίλησε στα μέλη ΔΕΠ και στους φοιτητές για το Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το κλίμα έγινε συγκινησιακά φορτισμένο και άπαντες κατά τη διάρκεια της τελετής μίλησαν για το φωτισμένο πνεύμα του νέου Αρχιεπισκόπου. Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της ομιλίας έκανε μνεία στον άτυχο νεκρό τονίζοντας πως τη σημερινή μέρα ο Βαγγέλης παίρνει πτυχίο από τους ουρανούς.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δάκρυσαν, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης πολλά μέλη ΔΕΠ έσπευσαν να τον συγχαρούν για την παιδαγωγική αυτή ομιλία που έθεσε στο κέντρο τον άνθρωπο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος απέδειξε γι’ άλλη μια φοράς πως πέρα από φωτισμένος ποιμενάρχης, είναι ένας άνθρωπος που βιώνει τον κοινωνικό παλμό.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση marianblue
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
marianblue
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap