Βρειτε μας στα Social Media
 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Κραυγή αγωνίας από μαθητές Γυμνασίου στο Αρκαλοχώρι – Έστειλαν επιστολή στην Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση
31 Shares

Κραυγή αγωνίας, την οποία και εξέφρασαν με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, από τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου, το σχολείο των οποίων υπέστη σοβαρές ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας, όπως δήλωσε ο Διευθυντής Κώστας Στειακάκης ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα. «Υπάρχουν πολλές οικογένειες και οι ανάγκες είναι τεράστιες, οπότε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία να ανταπεξέλθουν τα παιδιά και να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Η συμμετοχή είναι μικρή και καταλαβαίνουμε όλοι για ποιο λόγο, όταν κάποια παιδιά έχουν μετακομίσει, μένουν σε ξενοδοχεία, σε φιλόξενο σπίτι. Καταλαβαίνουμε πόσες δυσκολίες υπάρχουν, δεν υπάρχουν υποδομές, ίντερνετ, τηλέφωνα κλπ», είπε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA.

Σύμφωνα με τον κ. Στειακάκη, το σχολείο διαθέτει 260 μαθητές συνολικά , υπάρχουν δυσκολίες στην επικοινωνία ωστόσο υπάρχει μέριμνα για να μπορούν οι γονείς να επικοινωνούν μέσω email προκειμένου να θέτουν τυχόν ζητήματα και θέματα που προκύπτουν. «Καταλαβαίνουμε την αγωνία τους και προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους».

Μάλιστα, ο κ. Στειακάκης ανέφερε πως αυτές τις ημέρες υπάρχει μια κινητικότητα και πολλές εξελίξεις όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές. «Ήρθαν οι πρώτες 4 αίθουσες προκάτ χθες, ήρθαν σήμερα οι γερανοί, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες και διαμορφώσεις. Έχουμε κάποιες αναμονές για ηλεκτρικό ρεύμα κλπ. Θα υπάρχει μια συνεχή ροή αιθουσών. Εμείς θα πάρουμε σε πρώτη φάση 12, διαθέτουμε άλλη μια που είχαμε από πέρσι, 13 συνολικά. Θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε στα δια ζώσης και στην πορεία θα μας έρθουν και άλλες αίθουσες».

Ο κ. Στειακάκης ανέφερε πως η εκτίμηση του είναι ότι θα έρθουν την επόμενη εβδομάδα οι υπόλοιπες αίθουσες. «Είμαστε το μοναδικό σχολείο που έχει κριθεί ακατάλληλο. Εμείς θα είμαστε μόνιμα σε αίθουσες προκάτ, είναι το μόνο σίγουρο. Δεν μπορώ να εκτιμήσω για πόσο αλλά θα είναι για αρκετό καιρό. Το Λύκειο και το ΕΠΑΛ, έχουν κριθεί επισκευάσιμα και συνεργεία τα επισκευάζουν ήδη, προχωρούν οι εργασίες. Οπότε τα σχολεία θα λάβουν κάποιες αίθουσες που θα χρησιμοποιούν για λίγο διάστημα αλλά θα επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο».

Κλείνοντας, ο κ. Στειακάκης, ανέφερε πως μείζον αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσει η δια ζώσης διδασκαλία. «Είμαστε δίπλα τους, ελπίζουμε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι θα υπάρξει μια συνεχής ροής από αυτοκίνητα για αίθουσες. Αφού έρθουν όλες οι αίθουσες θα πρέπει να δοθεί ρεύμα. Σε αυτές υπάρχει μια διαδικασία, η οποία θα κρατήσει μια εβδομάδα, 10 ημέρες ακόμη γιατί είναι και η μετακόμιση, όλα τα πράγματα είναι στο σχολείο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap