Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τους διαδοχικούς σεισμούς στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

Λέκκας
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πεποίθηση ότι η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα βόρεια – ΒΑ της Κρήτης δεν ανησυχεί τους επιστήμονες, ωστόσο, είναι υπό παρακολούθηση και το επόμενο διάστημα, εάν χρειαστεί, θα υπάρξει εκτίμηση των όποιων νέων δεδομένων, εξέφρασε ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητής σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος με δήλωσή του στο Cretalive.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος:

“Η σεισμική δραστηριότητα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες με μικρά μεγέθη και επίκεντρο Β- ΒΑ του Ηρακλείου, στον θαλάσσιο χώρο. Εντάθηκε βέβαια το τελευταίο 24ωρο κι έφτασε τα 4,2 Ρίχτερ”. Και τόνισε: “Συναξιολογώντας όλα τα στοιχεία, προς το παρόν, βλέπουμε ότι κινούμαστε σε ένα σταθερό φυσιολογικό πλαίσιο που δεν μας δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία λόγω των μικρών μεγεθών και των εστιών. Παρακολουθούμε, όμως, την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητα και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε”.

Για τη σεισμική δραστηριότητα μίλησε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας. Όπως είπε, «από χθες το βράδυ έως σήμερα έχουν γίνει 8 σεισμικές δονήσεις της τάξεως των 3 έως 4,5 Ρίχτερ ως προς το μέγεθός τους. Αυτές οι δονήσεις απείχαν μεσοσταθμικά 35 χιλιόμετρα από τα βόρεια του Ηρακλείου».

Ο κ. Λέκκας εξήγησε στο enikos.gr ότι «ο σεισμός έγινε σε ρήγμα με διεύθυνση ανατολική- δυτική» και ότι οι δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κρήτη και την Σαντορίνη.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας ακόμη και μεγαλύτερου μεγέθους σεισμός να γίνει. Τόσο επειδή υπάρχει μια ικανή απόσταση από την Κρήτη όσο και επειδή η διάταξη των επικέντρων είναι τέτοια ώστε και μεγαλύτερος σεισμός θα έχει διεύθυνση ανατολική- δυτική και όχι προς το νησί» υποστήριξε ο κ. Λέκκας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ