Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ένα κρητικό παραδοσιακό εστιατόριο στα 100 καλύτερα του κόσμου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Πεσκέσι
Διαφήμιση
Διαφήμιση
481 Shares

Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση στον χώρο της παραδοσιακής γαστρονομίας απέσπασε το εστιατόριο “Πεσκέσι” στο Ηρακλείου που ανακηρύχθηκε ως ένα από τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στον τομέα της παραδοσιακής κουζίνας. Στη σχετική κατάταξη των Tasteatlas Awards για το 2021 και για την κατηγορία “World’s Best Food Place” κατέλαβε την 18η θέση συγκεντρώνοντας συνολικά 80,3 βαθμούς! Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη κατάταξη του κορυφαίου γαστρονομικού site σε όλο τον κόσμο του Taste Atlas, το “Πεσκέσι” εκπροσωπεί όχι μόνο την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, δεδομένου ότι είναι το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο στη λίστα των 100 καλύτερων του κόσμου.

Το “Πεσκέσι” ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998 στο Ηράκλειο και τα πιο φημισμένα πιάτα του είναι οι μπουμπουριστοί χοχλιοί, η παντζαροσαλάτα και οι κολοκυθοανθοί.

Το όραμα των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το “Πεσκέσι” είναι η διατήρηση, η αναβίωση, η ανάδειξη και προβολή του άυλου πλούτου της κρητικής διατροφής και πρώτο τους μέλημα η παραγωγή υγιεινών προϊόντων με πραγματική θρεπτική αξία που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και φτάνουν στην κυριολεξία από το αγρόκτημα στο τραπέζι, με όλες τις αρχές της βιώσιμης γαστρονομίας.

Το “Πεσκέσι” λειτουργεί σε έναν ιστορικό χώρο, στο κέντρο του Ηρακλείου, στο αναπαλαιωμένο αρχοντικό του καπετάν Πολυξίγκη, σε έναν μοναδικό χώρο που αποπνέει αισθήματα γαλήνης και οικειότητας και αυτό που καταφέρνει με τα πλούσια αρώματα και τις μοναδικές γεύσεις του είναι να “χαράζει” την εμπειρία του γεύματος στη μνήμη.

Αυτό που καθιστά το “Πεσκέσι” μοναδικό είναι ότι όλες οι πρώτες ύλες καλλιεργούνται στο αγρόκτημα της επιχείρησης με τρόπο τέτοιο που να αναδεικνύονται τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα και να αναβιώνουν οι παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές.

 

Δείτε εδώ την κατάταξη των Tasteatlas Awards για το 2021

Δείτε την παρουσίαση του εστιατορίου “Πεσκέσι” στο Taste Atlas καθώς και τα σχόλια κριτικών γαστρονομίας

 

Πηγή: cretalive

Πεσκέσι
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση cretan
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση cretan
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap