Βρειτε μας στα Social Media

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άξιος ο νέος Επίσκοπος Κνωσού: Χειροτονία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Όλοι αναφώνησαν «άξιος». Η χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού, κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη, έγινε το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο.

χειροτονία
Το βράδυ της Παρασκευής, ο ίδιος έδωσε το Μέγα Μήνυμα ενώπιον του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και των Μελών της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

χειροτονία
Στη χειροτονία παρευρέθηκαν πλήθος πιστών, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, και ιεράρχες.

χειροτονία

Ο ψηφισμένος επίσκοπος Κνωσού γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1969 και εκάρη μοναχός το 1991 στην ιστορική Μονή Αγκαράθου, όπου το 2001 διορίσθηκε ηγούμενος.
Από το 2004 ήταν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και η εκλογή του έγινε σε κλίμα συγκίνησης.

χειροτονία

Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στη χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Λαμπρινός επίσκοπος
Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: « Με τις πνευματικές και τις εκκλησιαστικές του αρετές, με τις αρχές και τις αξίες στις οποίες είναι αφοσιωμένος, ο κ. Μεθόδιος θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο του προκατόχου της θέσεως αυτής κ. Προδρόμου. Του εύχομαι υγεία, δύναμη ψυχική, και καρποφόρα πορεία στην αποστολή που επαξίως αναλαμβάνει».

Λαμπρινός επίσκοπος

Με αφορμή την χειροτονία του νέου Επισκόπου Κνωσού   κ.κ. Μεθόδιου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης,  που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό, δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και του απεύθυνε θερμές ευχές για επιτυχία στο έργο του.
Παράλληλα ο κ. Κουράκης απέστειλε στο νέο Επίσκοπο Κνωσού την ακόλουθη ευχετήρια επιστολή:

«Θεοφιλέστατε,
Με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων, υψηλών καθηκόντων σας, αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, τις πιο θερμές ευχές μας για επιτυχία στο έργο σας, υγεία και μακροημέρευση προς όφελος της Εκκλησίας μας.
Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, με εφόδιο την αγάπη και την αφοσίωσή σας για προσφορά στην τοπική Εκκλησία, αλλά και την αξιοθαύμαστη πνευματική σας επάρκεια, θα συνεχίσετε επάξια και θα ενισχύσετε, το ποιμαντορικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας Κρήτης.»

πηγή: cretalive.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ