Βρειτε μας στα Social Media
 

ΚΡΉΤΗ

Συγκλόνισαν οι δηλώσεις του Παπά-Ανδρέα Κεφαλογιάννη για την επέτειο της Επανάστασης

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS

Συγκίνηση και ηθικό βάρος χαρακτηρίζουν για ακόμη μία φορά τις δηλώσεις-σχόλιο που ακούσαμε από τον αγαπημένο Παπά-Ανδρέα Κεφαλογιάννη για την επέτειο της Επανάστασης του 1821:

Πολλές φορές χρειάζομαι κάποιον να μου φέρει τα κλειδιά για να ξεκλειδώσω όλα αυτά που υπάρχουν μέσα στο μυαλό μου. Σκέψεις ήρεμες που αναστατώνουν όμως στιγμές, στιγμές, τα συναισθήματα μου για την πατρίδα μας. Τότε είναι που ξεπροβάλλει το φως μέσα από την ματιά μου, σαν ανταμώνω τους ήρωες της εκκλησίας μου, εκεί απέναντι από την ωραία Πύλη.

Καραϊσκάκης, Μπουμπουλινα, Κολοκοτρώνης, άνθρωποι που πίστεψαν στην ελεύθερη ψυχή στην ελεύθερη γη στην απροσπέλαστη σκέψη. Κι αφήσανε πίσω τους τα πάντα, για να φέρουν, τα πάντα μέσα στις γειτονιές τα σοκάκια τις πλατείες τα σχολεία τις εκκλησίες.


Και σήμερα πια, εμείς, με δυσκολία αποφασίζουμε όχι για τα πάντα, αλλά έστω και για τα λίγα. Γίναμε δυσκινητοι, βάρη στο σώμα κι η καρδιά ζαρωμενη, την ίδια ώρα που η πατρίδα, μας θέλει να πετάμε. Να φτερουγιζει το είναι μας, σαν όνειρο πάνω από κάθε ακτογραμμή, βουνοκορφή, καμπαναριό. Θα τη βρούμε την άκρη. Τη δύναμη. Το σθένος να ξεκουνησουμε θα το βρούμε.

Η Ελλάδα αδέρφια μου θέλει, έχει ανάγκη τη ζωντάνια μας. Όχι για να υπάρξει, διότι αυτή Ζει και θα Ζει για πάντα. Θέλει τη ζωντάνια μας… Για να χαμογελάσει.

Παπά Ανδρέας Κεφαλογιάννης

https://www.facebook.com/papaandreas.kefalogiannisc/videos/2341815555850362/

Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap